The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
stapstenen

3 Posts
3 Users
0 Likes
3,322 Views
mol.r
(@molr)
New Member
Joined: 13 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Hallo forumleden,

Ik ben van mijn zwembad een vijver aan het bouwen. Een "gewone" vijver, dus geen zwemvijver.
Nu komt men binnenkort vijverfolie op maat plaatsen. Vraagje echter: Is het achteraf mogelijk om 2-3 voeten (fundamenten) met daar straks stapstenen op, op de folie te plaatsen en zoja hoe, of anders eerst de voeten op het beton verankeren en later afplakken met beschermvlies en folie e.d. ?

De voeten worden overigens rond de 1.40 hoog en 1 mtr breed.

Wie kan mij advies geven.

Bvd Ruud


   
Quote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 228
 

Hoi,

Het beste is aan degene die de op maat gemaakte folie komt plaatsen om advies vragen. Altijd zorgen voor een beschermlaag onder en boven de folie.

Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Het minst risico op lekken is dat je de voeten op de folie plaatst. Anders moet je de folie rondom de voeten gaan verwerken en dat is niet altijd simpel. Best eens overleggen met je plaatser. Als je de voeten op de folie plaatst in ieder geval een sterke en vlakke ondergrond voorzien. Daarop kunnen dan de voeten eventueel met bescherming van de folie.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.