The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
sterkte tussenmuur

3 Posts
3 Users
0 Likes
3,161 Views
pdriessen
(@pdriessen)
New Member
Joined: 13 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Ik ben bezig met het aanleggen van een vijver met een apart gedeelte voor een plantenfilter. Deze wordt met de rest van de vijver gescheiden middels een tussenwand. Twee keer per jaar zal ik het plantenfilter leegpompen (en weer vullen) om het slib op de bodem weg te pompen.

Mijn vraag is of iemand weet hoe ik de sterkte kan berekenen die nodig is voor de tussenwand. De diepte van de vijver is 1,5m en de lengte van de muur zal 6m zijn.

Heeft iemand ervaringen met (het bouwen van) tussenwanden waar aan een zijde water staat? De 'buitenmuren' van de vijver zijn gemetseld uit betonblokken van 25x25x30 cm, maar de grond aan de andere zijde zorgt voor tegendruk.

Gr Peter


   
Quote
mathenpeggy
(@mathenpeggy)
Trusted Member
Joined: 13 years ago
Posts: 92
 

Hoe diep wordt je planten vjver?
ik neem aan niet dezelfde 1,5 meter als de vijver.

Hoe je de sterkte kunt bereken durf ik je niet te zeggen,
maar een lengte van 6 meter en 1,5 diep zou ik
niet maken. Dan zou ik er toch een halve meter breed tussen twee muren laten en dit opvullen met grond en pilaren van beton ertussen


   
ReplyQuote
Land196
(@land196)
Eminent Member
Joined: 15 years ago
Posts: 16
 

Hey Peter,

ik heb 'n vijver gemetseld met betonblokken v 14x20x32, binnenkant gecementeerd in 2 lagen, filterbak en vijver, tussen muur met idemblokken.
Als je filterbak ook 1,5m diep is, is dat normaal gezien geen probleem en zeker niet met de blokken dat jij je vijver maakt. Hier zie je meer op https://pondlibrary.com/ned/forum/showthread.php?t=5467

Grtz


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.