The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Vijver Lek

2 Posts
2 Users
0 Likes
1,953 Views
floris92
(@floris92)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Deze zomer was er op een gegeven moment een behoorlijke hoeveel heid water gezakt...de vijver is 4x6 met een maximale diepte van 1,5 meter.
Eerste gedachte: verdamping het was een week lang over de 30 graden geweest dus er zou wat emer dan normaal kunnen zijn verdampd.
paar weken erna hebben we de vijver leeg gehaald en een paar duizend liter met slib verwijdert. na het vullen verloord de vijver toch weer een halve meter aan water dat bijna gelijk staat aan weer een paar duizend liters...
Hebben nu 1 flikn gat ondekt maar toch staat het water nog lager dan het gevonden lek... wat moet ik nu doen?:eek::confused:


   
Quote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

Waarschijnlijk nog een ander lek. Kijk tot waar het water zakt en dan naar het lek zoeken.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.