The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
vijveraanleg

3 Posts
3 Users
0 Likes
2,189 Views
bompa7854
(@bompa7854)
Active Member
Joined: 18 years ago
Posts: 5
Topic starter  

hoy,mijn naam is ludo en ik wil een koi vijver aanleggen van 4m x 1.40m x 80cm,nu is mijn vraag kan ik op deze diepte van 80 cm kois houden,ik kan niet dieper gaan daar ik op een bestaande voer vertrek,ik bouw hem bovengronds,en maak ik hem best in beton met folie er in of moet ik hem met polyester maken
groetjes nog en alvast bedankt


   
Quote
Pietje
(@pietje)
Noble Member
Joined: 20 years ago
Posts: 1160
 

als je dieper kunt ga dieper, maar op 80cm kan koi perfect overleven. Folie of polyester is een persoonlijke keuze, persoonlijk vind ik polyester mooier dan folie.


   
ReplyQuote
Midorigoi
(@midorigoi)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 193
 

Kan je hem niet wat langer en breeder maken zodanig dat je wat meer watervolume hebt om temperatuurschommelingen op te vangen. Met 4480 Liter zal koi overleven maar zal hij in de winter toch een heuse strijd moeten voeren om te kunnen overleven. Isolatie is hier de boodschap mede omdat de bak bovengronds zal staan en zo de koude wind en dergelijke zal opvangen.
Of een verwarmingselement...


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.