The Pond Library

Vraag en Antwoord

Vijvers doorverbind...
 
Notifications
Clear all
Vijvers doorverbinden`

5 Posts
2 Users
0 Likes
986 Views
KoosB
(@koosb)
New Member
Joined: 4 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Sinds 1,5 jaar heb ik  een vijver (2 x 1 meter, 0,5 x 1 m diep) en 3 bakken (d= 60cm, hoogte= 40 cm) in mijn achtertuin. Deze "vijvers" zijn als volgt met elkaar verbonden. (Ik heb er een pdf van, maar hoe krijg ik die hierin?) 

  • De vijver heeft het hoogste waterniveau. 
  • Als de vijver  te vol raakt, dan loopt deze via een  ondergrondse slang over naar bak 1, waarvan het maximale water niveau 5 cm lager is. 
  • Als bak 1 te vol raakt, loopt deze via een doorvoer in de zijkant van de vijver/bak en een slang  over naar bak 2. Hetzelfde geldt  voor bak 2 en 3.
  • Vanuit bak 3 wordt het water door een   pomp en via een filtertje teruggepompt naar de vijver. 

Zou moeten werken zolang de overlopen het pompdebiet kunnen verwerken. Nu heb ik bij de overlopen wel kolkjes gezien, maar ik heb de bakken nooit zien overlopen. Toch verlies ik geregeld veel water, zoveel dat de pomp droog dreigt te draaien. (Opgelost middels een  vlotter schakelaar.) 

Lekkage van de slangen of de aansluitingen lijkt niet waarschijnlijk, want er is geen waterverlies als de pomp uit staat. Ook is er geen lekkage te constateren bij de verschillende koppelingen.

Iemand nog suggesties?


   
Quote
Ief De Laender
(@jerommeke)
Eminent Member Admin
Joined: 9 years ago
Posts: 35
 

onderaan dit reageer formulier kun je bestanden toevoegen.


   
ReplyQuote
KoosB
(@koosb)
New Member
Joined: 4 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Ik zie nog steeds niet hoe ik bijlages (pdf/jpg)  kan toevoegen bij een vraag of een antwoord?

Koos B 


   
ReplyQuote
Ief De Laender
(@jerommeke)
Eminent Member Admin
Joined: 9 years ago
Posts: 35
 

Maakt de bijgevoegde schermafbeelding het duidelijk?


   
ReplyQuote
KoosB
(@koosb)
New Member
Joined: 4 years ago
Posts: 3
Topic starter  

test


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.