The Pond Library

Vraag en Antwoord

waterdicht maken be...
 
Notifications
Clear all
waterdicht maken betonnen vijver

4 Posts
4 Users
0 Likes
12.1 K Views
lotsyy
(@lotsyy)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Volkomen nieuw op deze site, maar wat een info. Mijn probleem is als volgt. Mijn vijver van ongeveer 3x1.50 x 1.00 (diepte) is ooit door anderen geconstrueerd van gemetselde stenen, met daaroverheen een laag van 1-2 cm cement. Die cement/betonlaag is op veel plaatsen beschadigd en daardoor lek. Vorst is belangrijke oorzaak. In de betonlaag zijn grote gaten ontstaan tot op de steenlaag. Ik heb de vijver nu leeg gemaakt en wil de beschadigingen herstellen. Alle zwakke plekken in het beton kan ik verwijderen. Vraag is welk materiaal ik het beste kan gebruiken, zodat de afdichting waterdicht is en de lekkages niet terug komen. Is het zinvol daarna de gehele vijver te bewerken met een waterdichte laag en zoja, wat gebruik ik dan daarvoor? Een bitumenachtige stof? Oplossingen moeten voor een gemiddelde doe-het-zelver gerealiseerd kunnen worden. Adviezen zou ik zeer op prijs stellen.


   
Quote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 228
 

Hoi,

Voor de goedkoopste oplossing raad ik je aan om allen de grotere beschadigingen op te vullen met een mortel mengsel en dan een folie of een epdm te gebruiken. Een duurdere oplossing is je vijver helemaal schoon te maken en daarna hen te laten te laten spuiten met polyester, hierdoor krijg je een volledig nieuwe vijver en kun je vooraf ook verbeteringen in het oude systeem brengen.

Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
mike2507
(@mike2507)
Trusted Member
Joined: 14 years ago
Posts: 50
 

opnieuw cementeren met een mengsel van 1 deel cement op 2 delen (fijn 0.2) zand en mortelplastificieerder ( compactuna ) is de gemakkelijkste en goedkoopste oplossing, als het vakundig gedaan is is het 100% waterdicht


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

mike2507;30701 wrote: opnieuw cementeren met een mengsel van 1 deel cement op 2 delen (fijn 0.2) zand en mortelplastificieerder ( compactuna ) is de gemakkelijkste en goedkoopste oplossing, als het vakundig gedaan is is het 100% waterdicht

Dat is inderdaad de beste oplossing als u er geen folie of polyester wilt op plaatsen. Graag zou ik ook nog adviseren om de te herstellen delen eerst in te wrijven met een borstel gedrengd in compactuna en dan opnieuw cementeren.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.