The Pond Library

Vraag en Antwoord

Diamant steur eet n...
 
Notifications
Clear all
Diamant steur eet niet/vermargerd

5 Posts
2 Users
0 Likes
2,794 Views
Jacobs
(@jacobs)
Trusted Member
Joined: 12 years ago
Posts: 66
Topic starter  

Hallo iedereen,

Ik heb deze post al eens gemaakt, maar ik maak hem nu weer opnieuw.
Ik heb hier een diamant steur zitten die niet wil eten en weinig beweegt. Hij zit momenteel apart in een Q-bak met daarin 2 luchtbollen. Hij licht hier regelmatig stil en reageert niet op het eten, zelfs niet als ik het op zijn hoofd laat vallen. Het voer licht na verschillende uren dan ook nog steeds op de zelfde plaats.
Je kunt hem heel makkelijk vastpakken zonder dat hij tegenstribbelt, wat niet normaal is. Verder is er niets aan de steur te zien. Geen rode vlekken of schuur/spring gedrag. Hij vermagerd alleen en beweegt vrij weinig.

Heeft iemand tips of ideeën wat ik zou kunnen doen?
Alvast bedankt voor alle feedback.

Gr. Jacobs


   
Quote
mark1988
(@mark1988)
Trusted Member
Joined: 12 years ago
Posts: 40
 

Toen ik me ging verdiepen in het houden van een steur las ik dat het een "ziekte" was dat een steur stopt met eten.

Ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe je hem weer aan het eten zou kunnen krijgen.


   
ReplyQuote
Jacobs
(@jacobs)
Trusted Member
Joined: 12 years ago
Posts: 66
Topic starter  

Dit ben ik niet tegengekomen toen ik mij hier in verdiept had. Kunt u mij daar iets meer over vertellen?

Wel weet ik dat als een steur spontaan stopt met eten en vermagerd hij er meestal niet boven op komt.. maar ik hoop dat hij het wel red. Het probleem is dat de waterwaardes wel in orde zijn en de andere 2 steurs het prima doen.


   
ReplyQuote
mark1988
(@mark1988)
Trusted Member
Joined: 12 years ago
Posts: 40
 

Ik meen dat ergens gelezen te hebben op koiforum.nl, kan alleen niet direct meer herineren waar aangezien ik zoveel dingen gelezen heb.

Maar als ze ineens stoppen met eten en het dan waarschijnlijk niet redden heb ik inderdaad ook gelezen 🙁


   
ReplyQuote
Jacobs
(@jacobs)
Trusted Member
Joined: 12 years ago
Posts: 66
Topic starter  

Ik heb blijkbaar te maken met een verwende steur..
Ik dacht laat ik eens wat natuurlijk voer proberen en dit mengen met wat steurkorrels. Zo gezegd zo gedaan, ik heb een paar regenwormen gevangen en deze boven op de steurkorrels gelegd (levend). Vervolgens zie ik mijn steur rechts omkeer maken en op het voer afduiken.. In eerste instantie at hij alleen de regenwormen op en spuugde hij het voer weer uit.. Nu nadat de wormen op zijn gaat hij verder met het steurvoer opeten, wat hij eerder dus niet at.
Hij is nog niet heel enthousiast met eten want er blijft nog wat liggen, maar ik hoop dat ik hem zo genoeg voer kan laten eten en dat hij weer wat aansterkt en terug de vijver in kan voor de winter.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.