The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
driehoeksmosselen

3 Posts
2 Users
0 Likes
2,470 Views
casper
(@casper)
Active Member
Joined: 20 years ago
Posts: 9
Topic starter  

In mijn nieuw aangelegde vijver heb ik een 300 tal driehoeksmosselen gelegd samen tussen keien daar leven ze namelijk op .Ik heb ze meegebracht uit de mosselle Frankrijk .Mijn vraag is of die beestjes overleven in een vijver er zitten nog geen vissen in gebeurd maar als mijn filter in werking gaat .Klopt het dat er verscheidene parasieten huisvesten in die mossels.Ik weet dat gewone karpers er gek op zijn .Ik heb namelijk een achtergrond als karpervisser ,het leek me wel wat mijn toekomstige kois wat natuurlijk voedsel te geven .Wie heeft hiet ervaring mee.


   
Quote
tekenaar
(@tekenaar)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 128
 

Tja, ik heb ze wel eens een tijdje in een aquarium gehad. Dat gaat op zich wel maar ze verhongeren op den duur. Ze filteren algen uit het water en hebben dus zweefalgen nodig om in leven te blijven. e vijver filteren lijkt me dus geen goed idee.

Grote zoetwatermossels hebben larven die leven als visparasieten (plaatjes staan op vijvervisinfo.net), driehoeksmossels hebben dat niet want hun larven leven planktonisch (zwevend in het water).

Wel kunnen er eieren van karperluis op de buitenkant van de mosselschelpen zitten, niet omdat het mossels zijn, maar gewoon omdat karperluis z'n eieren op harde voorwerpen afzet (stenen, vijverfolie, aquariuruiten en ook mossels).

Verder kan ik zo een twee drie geen visziektes bedenken waar je meer risico op loopt met die mossels als met andere spullen uit de natuur.

Als de mossels doodgaan dan vervuilen ze het water wel. Een enkel rottend mosseltje zal niet zoveel uitmaken in de vijver maar als ze bijvoorbeeld door zuurstofgebrek of vismedicijnen allemaal tegelijkertijd het loodje leggen heb je een extra probleem.

Persoonlijk zie ik dus meer nadelen als voordelen aan die mosseltjes in een vijver. Ze zijn een uurtje interessant maar daarna worden ze m.i. wel erg saai.


   
ReplyQuote
casper
(@casper)
Active Member
Joined: 20 years ago
Posts: 9
Topic starter  

Bedankt voor de professionele uitleg tekenaar.Voorlopig laat ik ze erin zitten ,ze hebben zich reeds vastgezet op de stenen.Maar ik vrees een beetje, zoals je aanhaalde dat ze niet gaan overleven door te weinig voedsel in stilstaande vijver.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.