The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
gemengde visvijver.

6 Posts
3 Users
0 Likes
2,465 Views
cita
 cita
(@cita)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 34
Topic starter  

Hallo,

In mijn nieuwe vijver zoek ik allerlei soorten vissen uit te zetten,er zouden koi's,steur,windes en goudvissen in komen.Zijn hier nadelen aan verbonden,of heeft er iemand tips waar ik rekening mee kan houden.

Groete Cita.


   
Quote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 646
 

Moi Cita,

Een gemengde vijver zal wat betreft samenleven van vissen geen probleem zijn. Er zijn echter wel vissoorten die eisen stellen aan je vijver.
Koi; goede waterwaarden, filtersysteem, stromend water, diepte (overwintering)
Steur; stromend water, geen vouwen in folie. Steur zwemt niet achteruit, en kan dus bij beklemming verdrinken. Indien er gevoederd wordt, koi en anderen zijn de grootste eters, waardoor de steur vaak het voer mis loopt. Hier moet een aanpassing in je vijver komen.
Windes en goudvissen; stellen minder hoge eisen, eigenlijk geen.

Hokie


   
ReplyQuote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 310
 

Windes en koi gaan wel samen, alleen zijn de windes erg schichtig, koi zullen dit overnemen waardoor ze minder makkelijk tam worden. Verder sluit ik me aan bij Hokie
veel plezier ermee!

grtz


   
ReplyQuote
cita
 cita
(@cita)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 34
Topic starter  

Dat valt al goed mee,zou het kunnen dat het kuit of kleine visjes van de koi's en andere door de windes worden opgegeten,of andersom?Heb gelezen dat koi's achter de kuitschietende windes aan gingen,waardoor de windes uit de vijver sprongen?Echt gaan kweken ben ik niet van plan,enkele nakomelingen is altijd fijn.Daarom zou ik één zonnebaars uit zetten om overbevolking tegen te gaan.

cita


   
ReplyQuote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 310
 

dit is heel goed mogelijk, de koi eet zelf ook zijn eigen eitjes en jongen op, als je wat wil uitbroeden dan moet je paaiborstels in de vijver hangen en deze na het kuitschieten apart in een bak doen om ze uit te broeden

grtz


   
ReplyQuote
cita
 cita
(@cita)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 34
Topic starter  

Na het kuitschieten,hoe zie je dat?Hier heb ik nog geen ervaring mee.

Grtz cita


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.