The Pond Library

Vraag en Antwoord

goudvis stil in een...
 
Notifications
Clear all
goudvis stil in een hoek

4 Posts
2 Users
0 Likes
2,985 Views
arnodekkers@tis
(@arnodekkerstis)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 52
Topic starter  

Hallo,
Ik heb 9 grotere goudvissen in vijver. Pas geleden heb ik er 3 koi in gezet. Bij de eerste koi ging een goudvis steeds bij de koi zwemmen en gaf hem telkens een duw in de zij. Nu zit de goudvis telkens stil in een hoek en als ik bij de vijver kom begint hij rond te zwemmen, als ik ze dan voer geef, eet de goudvis gewoon. Als ik later terug kom zit de goudvis weer in een hoek. Is de vis dan ziek of wat is er aan de hand. Wie weet hier meer van.
Groetjes,
Arno


   
Quote
DNNS
 DNNS
(@dnns)
Honorable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 583
 

Hoi Arno,

kan je nog wat extra bijzonderheden vertellen? Zoals bijvoorbeeld de watertemperatuur? Het gedrag van de andere vissen? eventueel waterwaarden.
Staan de vinnen gespreid op geknepen? Wat is je algemene indruk van de vis? Zijn er parasieten uitwendig te zien?

Stel deze vragen aan jezelf. Wellicht kom je daar al wat verder mee.

Probeer de vis desnoods te vangen om hem van dichtbij te bekijken.. Kijk eens voorzichtig onder de kieuwen. Welke kleur hebben ze dan.
Zet de vis als je de mogelijkheid ertoe hebt in quarantaine.

Mvg, Dennis.


   
ReplyQuote
arnodekkers@tis
(@arnodekkerstis)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 52
Topic starter  

Hallo Dennis,
Ik heb de goudvis nagekeken en hij ziet er goed uit. Ik heb de luchtpomp aangezet. Volgens mij zwemt hij nu meer. Hij zit af en toe nog stil in een hoek, maar niet zo vaak meer. Ik hou hem nog een tijdje in de gaten. Bedankt voor je antwoord.
Groetjes,
Arno


   
ReplyQuote
DNNS
 DNNS
(@dnns)
Honorable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 583
 

Dan is het waarschijnlijk de temperatuur geweest.. of stress 🙂

Houd ons op de hoogte, Arno!

Gr, Dennis.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.