The Pond Library

Vraag en Antwoord

Het is een prachtbe...
 
Notifications
Clear all
Het is een prachtbeest, maar wat is het?

5 Posts
4 Users
0 Likes
3,105 Views
Eef
 Eef
(@eef)
New Member
Joined: 16 years ago
Posts: 2
Topic starter  

14 Dagen geleden heb ik een mooie vis gekocht. 25 cm groot, zat bij de zilverwinde's in de bak, maar hij viel op door zijn mooie lichtblauwe rug en witte pijl op de kop, zoiets als zo: > . De buik is licht / zilvergekleurd. Er werd nog even getwijfeld of het wel echt een winde was maar uiteindelijk is 'ie toch als zodanig verkocht.

Hij voelt zich goed: wil graag het voer eten.
Maar: hij zwemt nooit met de rug tegen de waterlijn, steekt nevernooit de snuit boven het water uit, terwijl de kleinere goud- en blauwe windes vrolijk naar de muggen happen.

Ik had me verheugd op een mooi hoogspringende winde. Het zij zo als 'ie een wat ander karakter heeft: het blijft een prachtbeest.

Hij zit vaak verstopt onder de planten. Hoe weet ik dat ik niet een beestje in huis heb gehaald dat de vijverplanten stiekem opvreet?

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
Eef
 Eef
(@eef)
New Member
Joined: 16 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Hier ben ik zelf nog even. Op een aquarium-forum http://www.venividivissie.org/profile.php?mode=viewprofile&u=4334&sid=759a460ea7e9f8d999512dfb276a9d61
staat een foto van een witte winde. Lijkt toch wel familie.

Een lichtblauw gekleurde heet toch zilverwinde?

Waarom zal 'ie het toch verrekken om te springen? Ik weet wel, het is geen aapje, maar toch: het zou wel zo leuk wezen. Heb gelezen dat ze tot 40 cm. kunnen.

Prettig weekend voor iedereen,
Eef


   
ReplyQuote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 310
 

Ik heb ook een aantal van deze vissen gekregen van een paar vrienden, dit zijn blauwe windes voor zover ik weet.:)


   
ReplyQuote
Urbain
(@urbain)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 65
 

Eef,

Dit is zonder twijfel een blauwwinde, heb er zelf een aantal in de vijver. Je hebt 3 soorten windes nl. de goudwinde, de zilverwinde en de blauwwinde wat ik persoonlijk de mooiste vind. Vergeet echter niet dat dit schoolvissen zijn. Ik hoop dat u nog een aantal windes in de vijver hebt anders zal dit visje zich eenzaam voelen. Deze vissen worden gewoonlijk per 5 of meer verkocht.


   
ReplyQuote
guyke
(@guyke)
Eminent Member
Joined: 18 years ago
Posts: 32
 

is zeker blauwe winde!!!
Heb er zelf ook zo zitten,
Jammer dat ze wel zo schuw zijn,oranje gespikkeld zijn ze ook best mooi!!!
Greetz guyke,


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.