The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
kikker in koivijver

4 Posts
3 Users
0 Likes
3,051 Views
klompken
(@klompken)
Eminent Member
Joined: 17 years ago
Posts: 38
Topic starter  

Beste forumleden,

sinds enkele dagen heb ik een groene kikker in mijn koivijver, wat ik leuk vindt omdat het beestje rustig tussen de vissen zwemt. Mijn vijver is een rechthoekige bak met rondom een terras, de waterlijn zit ongeveer 4 a 5 centimeter onder de rand van de vijver(blauwe hardsteen), tevens steekt deze rand een 3tal centimeter over de muur. Mijn vraag is nu of een kikker vanuit het water dit kan overwinnen om eventueel uit de vijver te geraken.

met vriendelijke groet


   
Quote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 646
 

Hoi,

Zal moeilijk worden, maar een klein plankje doet wonderen. Bedenk wel dat een kikker winterslaap houdt en dus zal overwinteren in water en niet op land. Een pad kan echter op land overwinteren. Dus weet je zeker dat het een kikker is?
En dan nog iets; indien je grotevissen hebt en de kikker is aan de kleine kant, heb je de kans dat de vis de kikker wil opeten. Heb dit zelf al een keer meegemaakt met een koi, deze zwom wild in het rond en toen ik hem beter bekeek, stak er een kikkerpootje uit zijn bek. Heb de koi kunnen redden, dus ik houd de boel altijd goed in de gaten tijdens de paddentrek en als er kikkers en padden in de vijver zitten. Maar meestal haal ik ze er uit en zet ze ergens anders weer neer.

mvg
Hokie


   
ReplyQuote
klompken
(@klompken)
Eminent Member
Joined: 17 years ago
Posts: 38
Topic starter  

Dank voor het antwoord Hokie,

ben zekert dat het de groene kikker is, De koi in de vijver zijn nu ongeveer 35 cm.
Ik denk ook dat het wel om een volwassen kikker gaat. Maar de tip van een houten plankje ga ik zeker opvolgen.

Dank

Klompken


   
ReplyQuote
Jacob83
(@jacob83)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 66
 

altijd leuk van die beesten in je vijver !!


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.