The Pond Library

Vraag en Antwoord

Kleine Koi tussen g...
 
Notifications
Clear all
Kleine Koi tussen grote

6 Posts
5 Users
0 Likes
3,778 Views
Kerckvoorde Rudy
(@kerckvoorde-rudy)
Active Member
Joined: 24 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Ik heb mij over enkele tijd een Ochiba aangeschaft, maar die is maar 15cm groot.
Na zijn quarantaine periode heb ik hem in de vijver gezet, maar die grote Koi zitten met zijn allen achter dat klein visje, wat moet ik daar mee doen? Kan dat kwaad ? het kan zich wel verstoppen op een plaats waar die grote niet bij kunnen maar het ligt daar nu al drie dagen zonder zich te durven bewegen.
Graag raad A.U.B.


   
Quote
Unseen J
(@unseen-j)
Active Member
Joined: 24 years ago
Posts: 15
 

Ik heb hetzelfde probleem met 3 pas aangekochte jonge koi........deze zijn zelfs nog iets kleiner 10 a 12 cm. en wilde zojuist dezelfde vraag gaan posten maar jij was me voor....ook bij mij zoeken zij een plaatsje op waar de grote niet kunnen komen (tussen de planten bakken) en blijven daar roerloos liggen en eten ook al niet ik vraag me dus af wat ik hiet mee moet.
Ik hoop dat jij gauw antwoordt krijgt want dan heb ik ook mijn antwoordt.

M.Vr.Gr.
Jeroen Jansen


   
ReplyQuote
570anonymous
(@Eric B.)
New Member
Joined: 24 years ago
Posts: 1
 

Halo
Een ziekt zou het kunnen zijn, maar ik denk van niet. Het is de onwennigheid van de koi in een nieuwe vijver. Dat de grote koi op hen jaagt, is mij een raadsel waarom. Ik denk dat het een paringsdaad is. En dat het nu het hier het moment voor is, kan dit gedrag van de grote koi op de kleine koi verklaren. Dat de kleine koi zich kan verstoppen, is dan ook goed. Ik zou de koi in het oog houden, want een paringsgedrag kan soms de dood beteken van een koi, zo overweldigend en wild kan een paringsgedrag soms zijn. Verder geen zorgen maken.
Groeten
Eric Buedts
Aqua-Botanica-Koi
Reststraat 24
3390 Tielt-Winge
016/502038
FAX 016/503077
e-mail: abkoi@skynet.be
http://users.skynet.be/aqua.botanica.koi/


   
ReplyQuote
Kerckvoorde Rudy
(@kerckvoorde-rudy)
Active Member
Joined: 24 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Eric,
Bedankt voor de uitleg je kan gelijk hebben, maar ik vind mijn koi nu niet meer en heb ondertussen een andere Ochiba aangeschaft die wel goed mee zwemt en mee eet.
Groetjes Rudy.


   
ReplyQuote
Storms
(@storms)
Eminent Member
Joined: 18 years ago
Posts: 29
 

Kan je eens een foto'tje posten van een Ochiba? Want ik ben nieuw in het vijver-vissen milieu.


   
ReplyQuote
josl
 josl
(@josl)
Honorable Member
Joined: 18 years ago
Posts: 569
 

koi zijn sociale dieren,achter elkaar aangaan en tegen elkaar aan stoten is een manier om de nieuwkomer te leren kennen.
dit stopt meestal na een tydje tot hij opgenomen is in de groep.

groetjes


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.