The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
kleur goudwindes

3 Posts
2 Users
0 Likes
2,194 Views
bravlerb
(@bravlerb)
New Member
Joined: 12 years ago
Posts: 2
Topic starter  

hallo,

ik heb sedert 6 jaar 8 goudwindes in de zwemvijver.
deze hebben zich de laatste 2 jaar voortgeplant en van de kleintjes zijn er zo'n 10 overgebleven, die nu al op volwassen leeftijd zijn en zo'n 20cm meten.

het valt me op dat de zelfgekweekte vissen een veel minder diepe kleur hebben dan de oorspronkelijke 8. :confused:
dit jaar waren er opnieuw een heleboel kleine visjes in het plantengedeelte van de vijver, ik heb er een paar gevangen en in een bak gestopt. deze zijn nu 2cm groot.

mijn vraag is nu of ik de jonkies een speciale behandeling moet geven opdat ze die mooie donkeroranje kleur zouden krijgen. of is het normaal dat nakomelingen soms bleker uitvallen dan de ouders? of kan het zijn dat de waterkwaliteit niet optimaal is waardoor de kleuren niet tot ontwikkeling komen?

kan er mij iemand helpen ? 🙂


   
Quote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

Voor koi is er speciaal voer te verkrijgen om de kleur te bevorderen. Dit voer bevat spirulina en is in de meeste vijverzaken te koop. Dit kun je eens proberen voor de goudwinden.


   
ReplyQuote
bravlerb
(@bravlerb)
New Member
Joined: 12 years ago
Posts: 2
Topic starter  

ok bedankt 🙂


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.