The Pond Library

Vraag en Antwoord

Koi aantal in de vi...
 
Notifications
Clear all
Koi aantal in de vijver

4 Posts
4 Users
0 Likes
2,216 Views
Boud
 Boud
(@boud)
Estimable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 125
Topic starter  

Hallo koi liefhebbers

Er is wel eens een discussie over het aantal koi wat in een vijver mag.Dit moet iedereen overigens zelf weten maar voor het beste resultaat zegt men 1 koi per 1000 liter water......Is dit dan een volwassen koi?en wat is de lengte van een volwassen koi?

Gr Boud


   
Quote
Cobuus
(@cobuus)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 91
 

Hallo Boud

De lengte van een volwassen koi kan wel ergens tussen de 80 en 90 cm liggen
1 koi per 1000 liter is een mooi uitgangspunt maar je filtercapaciteit is minstens zo belangrijk om de zaak gezond te houden en helder niet te vergeten


   
ReplyQuote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 228
 

Hoi boud,

1 koi per 1000 l is een absoluut maximum waar men van uitgaat. Afhankelijk van je filterinstallatie kan je wel enigzins afwijken. De echte koilifhebbers zullen je meer raad kunnen geven.

Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 310
 

bij 1 koi per 1000 liter word bedoelt een (volwassen) koi van 80cm.
zelf ben ik het hier mee eens. Nu denken veel mensen: bij een winkel kunnen er toch ook veel meer in? ja, maar deze worden 24 uur per dag gespoeld, betere filterinstallaties en de koi's worden veel minder gevoerd, aangezien de koi's worden gevoerd met de bedoeling om deze te verkopen, niet om ze te laten groeien.

grtz


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.