The Pond Library

Vraag en Antwoord

koi in buitenbak 15...
 
Notifications
Clear all
koi in buitenbak 150l

5 Posts
3 Users
0 Likes
2,394 Views
bluedevil
(@bluedevil)
Active Member
Joined: 18 years ago
Posts: 15
Topic starter  

Ik heb een buitenbak (150l) waar 3 israelische koi (10cm) zitten. De temperatuur hou ik constant op 20°, ik heb een kleine beluchter en dan nog nen filter bluwave 03. Is dit voldoende?

Moet je eigenlijk deze filter reinigen, gaan de bacteriën dan niet weg. De twee pilletjes die bij de filter zaten heb ik niet gebruikt, wat zijn die pilletjes (capsules)?

Graag tips en dergelijke.


   
Quote
optiplex
(@optiplex)
Trusted Member
Joined: 18 years ago
Posts: 92
 

Bij www.izen.be moet je eens kijken naar zonnelichtwarmte; het kan je energierekening behoorlijk drukken met deze prijzen ! Kijk naar SWIM !


   
ReplyQuote
Kioman
(@kioman)
Estimable Member
Joined: 19 years ago
Posts: 63
 

wel ik denk dat dit u bacterieën zijn die in de filter moesten en dat deze dan 1 week loopt zodat het zich kan ontwikkelen en en dan pas de vis zou de vis nu vooral niet te veel voederen en licht verteerbaar voeder nemen.
als dan nitriet optreed is het over met de koi's voor al dat u bak maar 150 liter heeft is veel te weinig bereken 4 grote koi op 1000 liter dus minstens voor 2 koi van 20cm mag je tog minstens 300 liter hebben vergelijk eens een aap in een katte kooi te steken das ook niet zo denderend veel plaats he dit zorgt voor stres en kan leiden tot sterfte.


   
ReplyQuote
bluedevil
(@bluedevil)
Active Member
Joined: 18 years ago
Posts: 15
Topic starter  

Mag ik deze capsules er nu ook nog indoen. Of is dit niet aan te raden met de kois er al in.

Ik weet het da den bak eigenlijk te klein is. Maar ik wou eerst eens kijken hoe het verloopt met deze koi om dan in de toekomst een vijver aan te leggen. Voor het moment gaat dat nog niet echt, want wij huren nog. Dus heeft niet veel zin om al grote kosten te doen.

Waarschijnlijk ga ik me wel nog een groter bak kopen, volgend jaar. Zo van die bakken die ge later nog kunt ingraven tot een kleine vijver.

Heel bedankt voor de uitleg.


   
ReplyQuote
Kioman
(@kioman)
Estimable Member
Joined: 19 years ago
Posts: 63
 

Een tip voor je geef niet veel geld uit als je nog niet weet wat je gaat doen.
ga bij een boer in de buurt eens zien die hebben van die grote witte of blauwe vierkantige basins van 700 en 1000 liter das intresanter voor je bij een vijverzaak betaal je snel 50euro er voor.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.