The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
nieuwe vis

3 Posts
3 Users
0 Likes
2,166 Views
jerewen
(@jerewen)
Active Member
Joined: 17 years ago
Posts: 11
Topic starter  

hej allemaal!

Ik heb een nieuwe vis gekregen maar ik ben benieuwd wat het zou zijn,
Denken jullie een koi of een goudkarper?
en wat is dan het verschil tussen een goudkarper en een koi.(waar kan ik dat aan zien)

op de foto lijken de lichtere oranje tinten op zijn buik beschadigingen maar die zijn gewoon schubben zonder zwart erop.

Groeten Jeroen!

edit: En zijn grote vriend?

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 228
 

Hoi,

Aan zijn borstvinnen te zien lijkt me dit een koi en waarschijnlijk een euopese mix.

Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 310
 

Volgens mij kan je hier geen verschil tussen zien, voor zover ik weet betekent 'koi' een 'gekleurde karper'. dus volgens die beschrijving heb jij inderdaad gewoon koi zwemmen. maar echt een soort zou ik er niet aan geven. de eerste kan ik in ieder geval niks op vinden, maar de 2e zou je aan een yamabuki ogon kunnen denken, helaas dan wel met een paar schoonheidsfoutjes. Ook het europese gedeelte kan je nooit zeker weten. Ook een japanse kan uit zijn patroon schieten en dus minder mooi worden, alleen worden deze er meestal uitgehaald door de kweker. Maar eurokoi worden tegenwoordig steeds mooier, en zijn dan ook steeds minder te onderscheiden van japanse koi. Alleen is de prijs vaak een stuk gunstiger. Maar het belangrijkste is en blijft: als je ze zelf graag ziet... dan is het een topvis!

grtz.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.