The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
overbevolkt

3 Posts
3 Users
0 Likes
1,754 Views
koi-liefhebber
(@koi-liefhebber)
New Member
Joined: 15 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Hallo iedereen, mijn vissen springen niet zoals anderen uit het water maar schuren wel langs de randen? Zit ik met parasieten? En hoe kan ik dat laten testen?


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Dat kan enkel als je een afstrijkje maakt en onder de microscoop bekijkt.
In de gespecialiseerde vijverwinkel, de dierenarts (bij voorkeur eentje die gespecialiseerd is in vissen) of door zelf te doen. Veel koi liefhebbers hebben een microscoop en nemen eens een afstrijkje.


   
ReplyQuote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Moi,

En indien je het niet vertrouwd, ga naar 2 verschillende zaken en laat het bekijken. Hebben ze beiden dezelfde mening, dan zit het wel goed. Hebben ze een verschillende mening, probeer nog een derde en vertel deze ook van de vorige uitslagen.

Hokie


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.