The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
schuwe koi's en hongerende steur

5 Posts
4 Users
0 Likes
2,374 Views
Marini
(@marini)
Active Member
Joined: 23 years ago
Posts: 6
Topic starter  

beste koi-liefhebbers,
Mijn met liefde en zorg behandelde koi's,worden maar niet handtam.
Vanalles geprobeerd,maar telkens bij het voeren moet ik mij afzonderen ,anders komen ze niet eten en dit is met het oog op het controleren van de koi's geen gemakkellijke taak.
zelfs met helder water,maar op een diepte van 1.20 m zie je niet echt veel.
Dus wie kan mij hiervoor raad brengen.
Ivm met m'n albino-steur,die geraakt maar niet aan zijn eten,
reden: de koi's zijn hem te vlug af.
Ik probeer de koi's eerst te voederen en daarna de steur,maar de steur blijft op zijn honger zitten.
Ik probeer nu het steur-eten via een buisje ,direct naar de grond te brengen terwijl ik de koi's voeder,maar ook zonder resultaat....
Mocht er iemand mij kunnen verder helpen met deze vragen,dan zit hier achter de pc weer een gelukkig mens
mvg


   
Quote
mic
 mic
(@mic)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 186
 

Hallo provinciegenoot ,

Wat de koi betreft , geef ze maar eens veertien dagen geen eten . Dan zullen ze zo wel uit je hand komen eten . Ik heb het ook gedaan met de mijne en nu komen ze zo naar me toe .

Over die steurs zou ik me niet te veel zorgen maken . Ik heb er twee en geef ze bijna nooit te eten . Ze vinden genoeg voedsel op de bodem . Als ik ze al eens voeder , dan geef ik de koi's eten aan de ene kant van de vijver en als ze goed en wel aan het eten zijn dan gooi ik steurvoer aan de andere kant ( een plaats waar de steurs veel zitten) .

Groeten Mic


   
ReplyQuote
Renson
(@renson)
Active Member
Joined: 23 years ago
Posts: 18
 

opgepast, het zou de eerste steur niet zijn die sterft door ondervoeding. In een goed gefilterde koi-vijver vindt je vaak maar weinig voedsel op de bodem, en zomaar je bodem vol gaan strooien is nu ook niet de juiste manier van doen.Ik hou mijn koi-schepnet in het water terwijl de steur eet; hij stoort zich er niet aan terwijl mijn koi's op een afstand blijven.
Succes!
Olivier


   
ReplyQuote
Marini
(@marini)
Active Member
Joined: 23 years ago
Posts: 6
Topic starter  

Inderdaad geachte Olivier, is het moeilijk om in de koi-vijver de steur zijn eten maar langs 1 kant te deponeren,de vijvervloer is inderdaad proper,zodat de koi's direct in die richting gaan om het steur-eten te verorberen.
Als u mijn eerste vraag herleest,denk ik niet dat de schuwe koi's daar baat zullen mee hebben om telkens met het schepnet in de vijver te zitten.
Toch bedank ik de jullie, die op m'n vraag hebben gereageerd.
mvg


   
ReplyQuote
Rocky
(@rocky)
Eminent Member
Joined: 23 years ago
Posts: 31
 

Hey,

Het is nu misschien niet de meest praktische oplossing maar toch,
wat ik ondervonden heb is dat de koi's verschrikkelijk snel weten waar ze het voedsel kunnen vinden en er dusdanig ook vliegensvlug bij zijn. Hierdoor smijt ik een klein beetje steurvoeder op de plaats waar de meeste koi's zitten. Hier vliegen ze als vliegen op en dan heb ik tustig de tijd om mijn steur te voederen en dit werkt vrij goed moet ik zeggen, mijn steur kan zijn portie zonder veel moeite opeten.

Alvast veel geluk


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.