The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Springende koi

4 Posts
3 Users
0 Likes
3,164 Views
Boud
 Boud
(@boud)
Estimable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 125
Topic starter  

Hallo

Af en toe springen mijn koi boven het water uit....duit dit op parasieten of is dit normaal dat ze dit soms doen?

Gr Boud


   
Quote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Moi Boud,

Indien je er eentje kunt vangen, kan je deze controleren op uitwendige parasieten. Vaak schuren ze ook tegen de zijkanten aan. Indien ze alleen af en toe springen, kan tenslotte ook paaigedrag zijn, zou ik me geen zorgen maken.
Test wel even de waarden van je vijver.

Hokie


   
ReplyQuote
Boud
 Boud
(@boud)
Estimable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 125
Topic starter  

Hoi Hokie

Water vorige week laten testen en het was perfect...schuren doen ze niet,meestal als ik ze voer dan gaan ze wat gek doen met z'n alle en als er 1tje springt dan volgen er af en toe meer.....dus ik zal me maar geen zorgen maken....

bedankt Boud


   
ReplyQuote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 310
 

Voor de zekerheid altijd een afstrijkje maken, hoe eerder je erbij bent hoe beter, maar voor wat ik zo hoor zal het waarschijnlijk paai gedrag zijn.

hou ons op de hoogte:)

grtz


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.