The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Vissen zitten diep

4 Posts
3 Users
0 Likes
2,716 Views
Roofingburner
(@roofingburner)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 57
Topic starter  

Nou zoals de titel al zegt zitten mijn vissen (goudwindes en goudvissen) haast op de bodem van de vijver. Het water is glashelder zodat ze goed zichtbaar zijn. Ze hangen daar maar een beetje, zit weinig actie in. Heb wel jonge visjes die net zijn geboren. Deze kleine sprietjes zwemmen wel bovenin. Hoe kan het dat de vissen zo laag zwemmen? Komt het door het te heldere water zodat ze angstig zijn opgemerkt te worden door een reiger? Hoe kan ik het verhelpen? Ik vind het niet zo gezellig als ze zo laag zitten. Ook eten ze helemaal niet. Alvast bedankt voor het meedenken.

groet R.


   
Quote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 310
 

Hallo,

Zijn er verder nog vreemde dingen te zien aan je vissen? bijvoorbeeld het verdere gedrag o.i.d.? Het is voor mij in ieder geval onbekend, hier is het water ook helder en de vissen komen altijd als ik naar de vijver loop naar boven om te bedelen om eten. Als je het voer erin gooit en weg loopt, word er dan wel van gegeten?

Grtz.


   
ReplyQuote
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Joined: 13 years ago
Posts: 240
 

Het enige wat ik kan bedenken is dat er misschien een reiger of kat al (meerdere keren) op bezoek is geweest? Dan kan de schrik er bij de vissen even goed in zitten. Dit zou echter redelijk snel weer over moeten gaan.

Is het water altijd goed helder of dit jaar voor het eerst? Eventueel zou je wat veilige/schaduw plekken kunnen creëren, daar zullen de vissen eerder naar boven komen. Bij mij liggen ze vaak te rusten onder een bruggetje of nu onder de lelie bladeren.

Als het water helder is betekend dit nog niet dat het water goed is, de waterwaardes zijn ook goed?


   
ReplyQuote
Roofingburner
(@roofingburner)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 57
Topic starter  

De waterwaardes zijn inderdaad prima. Daar ligt het niet aan. Heel soms zie je ze spelen in de waterloop van het moeras, maar meestal liggen ze op de bodem te dobberen. Misschien zitten er te weinig vissen in? Het is een vijver van 1500 liter en er zitten maar een stuk of 5 vissen in. Voorheen had ik ook een Zonnebaars die voor leven in de brouwerij zorgde, maar die is helaas deze winter overleden. Heb gisteren al een stuk van de uitloop afgezaagd zodat deze niet meer in het midden van de vijver terecht komt. Ik zal vanmiddag eens een foto maken en die plaatsen. Misschien zegt dat meer.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.