The Pond Library

Vraag en Antwoord

Waar sterlet vinden...
 
Notifications
Clear all




Waar sterlet vinden?

3 Posts
3 Users
0 Likes
1,904 Views
Herm
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 136
Topic starter  

Hoi,
maar eens een vraagje naar volgend seizoen toe. Vorige zomer wou ik als maatje van mijn diamansteur een sterlet (Acipenser Ruthenus) van pakweg 40-50cm aanschaffen. Is me niet gelukt. Louter heeele kleintjes werden te koop aangeboden. k heb 6 winkels gedaan. Andere steuren vind je wel uit de kluiten gewassen, maar die sterlets...
Kim's koi beweerde steeds dat ze 'de volgende week' zouden toekomen, maar na 2 maand heb ik het maar opgegeven :-(.
Iemand raadde me aan om bij Spies in Nederland te gaan (Oss), maar dat lijkt me wat ver (zeker om de vis terug te vervoeren).

Wie zag er vorig jaar dergelijke vissen ergens te koop aub?


   
Quote
kasters
(@kasters)
Estimable Member
Joined: 21 years ago
Posts: 117
 

Hoi Herm, ik weet nog wel een vijver winkel waar ze die wel hebben of zeker kunnen bestellen. Bij De Scheper in Oirschot (NL)
Zie www.descheper.nl voor het adres. Dit is een vijver liefhebber waarze koi steuren en wat gewone vissen verkopen. Hij is gespecializeerd in koi en steuren. ALs ik een wens heb voor een bepaald type steur dan kan hij die ook vaak binnen enkele weken leveren. Hij heeft zelfs de Acipenser stellatus steur.

Ik moet wel toegeven dat hij niet goedkoop is maar de steuren die ik er tot nu toe heb gekocht leven nog allemaal. Op vier kleintje na die zijn opgegeten door een reiger.

m.v.g stefan


   
ReplyQuote
De Rie
(@de-rie)
Reputable Member
Joined: 21 years ago
Posts: 370
 

Bij El-Patio in Korbeek - Dijle komen je jaarlijks sterlets van u gezochte maten binnen. In april-mei komen er vissen binnen .


   
ReplyQuote



The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.