The Pond Library

Vraag en Antwoord

Wat aan kleine visj...
 
Notifications
Clear all
Wat aan kleine visjes voeren?

3 Posts
3 Users
0 Likes
2,117 Views
Lutz
 Lutz
(@lutz)
Eminent Member
Joined: 13 years ago
Posts: 25
Topic starter  

Ergens in april of mei dit jaar hebben wij wat visjes in onze vijver gezet (goudwinden, shubunkins, en sarasas). Het kon niet uitblijven: nu hebben wij tenminste 3 kleine visjes bij en ik vermoedt shubunkins.

Maar wat moeten wij deze visjes voeren?

De grote vissen krijgen allround korrels 3mm en als toetje gedroogde muggen en insecten.


   
Quote
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Joined: 13 years ago
Posts: 240
 

Je zou wat korrels wat kleiner kunnen vermalen en deze gebruiken maar vaak zijn de andere vissen hier ook als de kippen bij. Zelf heb ik (helaas) dit jaar weer zeker 12 nieuwe goudvis/sarasas rond zwemmen maar deze hoef ik niet te voeren. Ze vinden zelf als ze klein zijn al genoeg eten in vijver en ik zie ze soms een beetje knibbelen aan het gezonken steur voer en drijvend voer wat nog in een hoekje ligt. Ze zijn een paar maanden geleden geboren en ondertussen al groot genoeg voor het normale voer en beginnen al hun zwart te vervangen voor oranje.


   
ReplyQuote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

In een plantenvijver zit genoeg voedsel voor die kleine visjes.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.