The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
waterslakken

2 Posts
2 Users
0 Likes
1,959 Views
harry walma
(@harry-walma)
Eminent Member
Joined: 22 years ago
Posts: 27
Topic starter  

nog een vraagje van mij:

is het raadzaam om een aantal waterslakken in de vijver te laten leven? Ik hoorde dat een waterslak flink zijn best doet om een vijver 'schoon' te maken.

Is hier meer over bekend??


   
Quote
Jeany
(@jeany)
Eminent Member
Joined: 25 years ago
Posts: 37
 

De algemene stelling is dat "waterslakken'' een teken zijn van een biologisch verantwoorde vijver. Next picture:(my picture) twee vijvers met hetzelfde water, wel niveau gescheiden waarvan de één vol met hoornslakken en, ik weet de exacte naam niet maar ik hou het op ammonietslakken. En de ander nul, nul aan slakken. Eerste situatie bevat uitsluitend Rhutenus tot een lengte van 40cm, tweede bevat Gueldstaedti, Baeri en Stellatus waarvan de grootste over een meter gaat. Enig verband?


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.