The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Weinig beweging

7 Posts
6 Users
0 Likes
2,996 Views
Rockerd
(@rockerd)
Eminent Member
Joined: 21 years ago
Posts: 27
Topic starter  

Hallo,

Ik heb 7 koi, allemaal nog redelijk jong en klein. Mijn vijver is (nog) rond de 3,5 m3 (diepste punt = 1.50m). Af en toe willen de koi nog wel eens een stukje zwemmen, maar de laatste tijd zitten ze vaak stil op de bodem. Ze vertonen verder geen rare symptonen. Ik maak me toch een klein beetje zorgen om dit 'rustige' gedrag. Of is dit niet gegrond en dus te wijten aan bijvoorbeeld de temperatuur. Zal mijn waterwaarden ook eens meten, kan ook een reden zijn?

Bedankt alvast.

Rockerd


   
Quote
arend039
(@arend039)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 88
 

Hallo rocked
Je water zou ik zeker testen bij koudere temperatuur van het water zullen de vissen dieper in de vijver zitten en niet zo actief zijn
Als er verder aan de vissen niets tezien is zal ik mij niet direct zorgen maken maar wel evem het water testen


   
ReplyQuote
luke
 luke
(@luke)
Trusted Member
Joined: 22 years ago
Posts: 59
 

water testen kan zeker geen kwaad, maar het is volkomen normaal dat je vissen bij koud weer rustig op de bodem liggen, hoor!


   
ReplyQuote
Tommeke
(@tommeke)
Honorable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 488
 

ja juist
water testen kan maar heeft nog niet echt zin omdat er niet veel producten zijn om het te verbeteren die werken onder de 10°c en ja dat de koi stil is nu bij mij ook ze zullen rap wakker worden als het warm wordt

slukkes


   
ReplyQuote
Rockerd
(@rockerd)
Eminent Member
Joined: 21 years ago
Posts: 27
Topic starter  

Jullie hebben me gerust gesteld. Bedankt!


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Mijn koi kende ook al enkele zwempartijen dit jaar maar met de koude van de laatste dagen liggen ze lekker dicht bij elkaar.

Voor volgende week zouden de temperaturen naar omhoog gaan. Je zult merken dat de koi dan wel weer wat meer zin hebben in zwemmen.


   
ReplyQuote
johantv
(@johantv)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 99
 

Mijns inziens hangt het af van het normale gedrag van je koi en de omstandigheden. Zijn je koi altijd actief en is er qua watertemperatuur en andere omstandigheden weinig verandert dan zou ik toch de zaak nauwlettend in de gaten houden.

Ik ben het eens dat in de winter bij niet voeren en watertemperaturen van onder de 6 graden het normaal is dat je vissen stil liggen op de bodem.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.