The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Dikke goudvis

4 Posts
3 Users
0 Likes
2,733 Views
ToBo
 ToBo
(@tobo)
New Member
Joined: 18 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn goudvis. Deze zwemt nu al een 6 jaar probleemloos in een klein vijvertje. Het laatste jaar begon hij witte vlekken te krijgen, tot nu hij/ zij volledig wit is; op de kop na. Dit zou niet erg zijn (ouderdom..). Wat me het meest zorgen geeft is dat de nuik extreem dik geworden is, echt enorm dik. Hij lijkt normaal te zwemmen, is levendig, eet vlot... Daar hij/zij alleen in de vijver zit kan een zwangerschap niet de reden zijn 😀 ! is er iemand die raad weet?
antwoord mag ook op [email]tcfff@tiscali.be[/email]


   
Quote
Sebastien
(@sebastien)
Eminent Member
Joined: 18 years ago
Posts: 24
 

misschien is het beestje zo verwend dat hij gewoon dik staat van het eten? 🙂


   
ReplyQuote
Mini freak
(@mini-freak)
Reputable Member
Joined: 19 years ago
Posts: 288
 

Waarom zou ze niet zwanger kunnen zijn? 😎

Een dikke buik, levendig, vlot, eet en zwemt normaal. Zeker weten dat dit een vrouwtjes vis is en kuit op heeft en geen kuit kan schieten. Ze wordt dikker en dikker er is dus geen mannetje dat achter haar jaagt in de paai periode dat ervoor zorgt dat ze gaat kuit schieten. Wanneer het kuit te lang blijft zitten versteent het kuit en kan het er niet meer uit. Op den duur heeft ze hier last van en zal sterven.

De enige methode is om het kuit operatief te laten verwijderen mocht het versteend zijn, ofwel een manntjes vis moet erbij komen.


   
ReplyQuote
ToBo
 ToBo
(@tobo)
New Member
Joined: 18 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Ok, dank u. IK ben naar een vis(verkoop)zaak geweest, en er een - hoop ik - mannetje gekocht. Nu zwemmen ze samen rond. Dus we zullen zien of ze in de winkel effectief een mannetjesvis verkocht hebben. 🙂


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.