The Pond Library

Vraag en Antwoord

Gebruik van sera om...
 
Notifications
Clear all
Gebruik van sera omnipur

6 Posts
3 Users
0 Likes
15.1 K Views
Aviator
(@aviator)
Active Member
Joined: 17 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Hallo Allemaal,

Omdat ik :confused: een Shubunkin met schimmel infectie had ben ik bij de vissendokter geweest en die heeft mij het middel omnipur van Sera meegegeven.
Ik heb dat spul volgens de dosering in de vijver gedaan waarna de gehele vijver zoals verwacht neon groen kleurde. De Uv-lamp uitgeschakeld. Volgens de vissendokter zou het een week duren voordat mijn vijver weer een normale kleur zou hebben. Echter nu drie dagen later heeft het water een 'bruine' kleur. De vijver is weer helder. De zieke vis heeft geen schimmel meer. Daar waar de schimmel zat mist hij een stukje van zijn staartvin. Alle vissen zwemmen vrolijk rond ook deze zieke vis.
Ik heb nu de volgende vragen. Er zit namelijk geen bijsluiter bij het medicijn. Misschien heeft iemand hier ervaringen mee:

1 Kan ik nu de uv-lamp weer aanzetten. Want waarschijnlijk is onder invloed van het UV zonlicht het werkzame deel van het medicijn al verdwenen?

2 Kunnen de vissen gewoon gevoerd worden.

3 Ik heb van de vissendokter het middel toxivec van Sera meegekregen om het medicijn uit het water te halen. Heeft iemand hier ervaringen mee? Ook hier zit weer geen bijsluiter bij. Het middel haalt volgens de beschrijving op de fles resten van geneesmiddelen uit het water, beschermt de slijmhuid, voorkomt hoge nitraatwaarden en algengroei, bindt zware metalen, verwijdert ammonium en nitriet. Echter ook bij dit middel staat weer dat het middel door enkele planten met zachte bladeren slecht wordt verdragen. Net als omnipur. Hoe krijg ik dit dan weer goed?

4 Wanneer kan ik weer bacterien aan mijn filter toevoegen? Want die waren door het middel omnipur gedood.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen, anders moet ik de vissendokter maar weer bellen.
Alvast bedankt,
Aviator:confused:


   
Quote
Diesel
(@diesel)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 70
 

omnipur, word dit ook al gebruit in vijvers??? Weet dat het in de aquarium wereld als medicijn word gebruikt.

Wil je dit medicijn goed uit je vijver halen zul je moeten filteren over kool.
Dit is de enige manier om het eruit te krijgen.


   
ReplyQuote
Aviator
(@aviator)
Active Member
Joined: 17 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Ik heb gisteren ook een mail naar sera zelf gestuurd en ik heb vandaag een paar antwoorden gekregen,

De vissen kunnen gewoon gevoerd worden. eerst een beetje en als ze het voer opeten dan wat meer.

De UV lamp moet uitblijven totdat alle symptomen verdwenen zijn. Schijnbaar haalt de UV lamp het medicijn ook uit het water.

De verkleuring van neon groen naar bruin schijnt volgens de arts van Sera ook normaal te zijn.
Maar wanneer zijn nu alle symptomen verdwenen? De 'zieke' vis mist een stukje van zijn staartvin, de schimmel is weg. Zijn de symptomen weg als dit stuk van zijn staart weer aangroeid?

Allemaal vragen en onduidelijkheden. Er zit ook geen bijsluiter bij dit medicijn voor de vijver. Dat vind ik erg vreemd. Heeft iemand misschien een bijsluiter bij dit medicijn voor het aquarium? Misschien staat daar iets in.

Dat van de actieve kool staat wel op de fles. Dat je als je dit medicijn gebruikt de actieve kool moet verwijderen en de uv lamp uit moet zetten. Toch bedankt voor deze reaktie. Ik heb het medicijn er nu 4 dagen in zitten met de UV lamp uit.

Groet Aviator


   
ReplyQuote
Diesel
(@diesel)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 70
 

Dat de vin nog beschadigd is kan zeker. Er heft namelijk een rottongsproces plaats gevonden en dat heft een gedeelte van de vin weg gehaald.

Ik zal kijken of ik nog een beschrijving heb liggen van het medicijn.
Grtz Diesel


   
ReplyQuote
Diesel
(@diesel)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 70
 

Ik heb de beschrijving niet meer liggen jammer genoeg. Kun je niets op de site van sera zelf vinden?


   
ReplyQuote
wouters
(@wouters)
Active Member
Joined: 14 years ago
Posts: 15
 

ik heb sinds gister ook witte stip in mijn vijvertje.
naar speciaalzaak geweest en ook omnipur van sera gekocht, is speciaal voor vijvers staat op het flesje.
alleen heeft iedereen het over een kuur, maar in de gebruiksaanwijzing staat 1 maal en als het na 7 dagen niet beter is, nog een keer doen.
ik hoop dat het helpt.
ik had gister die witte stip ondekt, dus ik was bang toen ik vanmorgen kwam, dat er wat vissen zouden drijven, kon ik geen een vis meer vinden,
alle vijvermanden overhoop.
ik denk dat ik bezoek van een reiger heb gehad, dat kan er dan ook nog wel bij. zeven vissen pleite...


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.