The Pond Library

Vraag en Antwoord

Gesteelde Klokdiert...
 
Notifications
Clear all
Gesteelde Klokdiertjes

3 Posts
3 Users
0 Likes
1,719 Views
Rocky
(@rocky)
Eminent Member
Joined: 23 years ago
Posts: 31
Topic starter  

Sinds kort heb ik bij enkele van mijn koi's een piepklein knobbeltje met een klein draatje aan de buitenkant opgemerkt.
Ik ben dan hiermee naar de handelaar geweest en deze zij mij dat dit hoogst waarschijnlijk een klein wondje was. maar net omdat ik dit vaststel aan verschillende koi's twijfel ik hieraan. Omdat mijn handelaar op zeker woiu spelen heeft hij mij velda liskuur meegegeven. Mijn vraag is nu of gesteelde klokdiertjes bestreden kunnen worden met velda luiskuur. Op de verpakking vind ik op het eerste zicht niets terug.

Alvast bedankt
Rocky


   
Quote
FredW
(@fredw)
Eminent Member
Joined: 22 years ago
Posts: 22
 

Hoi Rocky,

Ik heb ook een Koi met een soort bultje/knobbel en ben hiermee naar een nabije kweker gegaan.

Deze vertelde mij dat het een soort pokken is en dat wanneer het water warmer wordt dit vanzelf overgaat. We wachten het dus maar af.

Wellicht is dit hetzelfde bij jou.

Groet,

Fred


   
ReplyQuote
3246anonymous
(@Eric B.)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 1
 

Als om een knobbeltje gaat, dat een beetje doorzichtig is en verder niets anders aan hangt, gaat het inderdaad over pokken.
Maar wat Rocky beschrijft is enigszins anders; hij schrijft dat er een draadje aan hangt. Dus kan het hier om een soort kreeftachtige gaan, meer bepaalt ankerkreeftjes.
Daarom is het belangrijk dat Rocky duidelijk kijkt en omschrijft of dat draadje aan die knobbel hang, ja of neen.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.