The Pond Library

Vraag en Antwoord

Gyromortus behandel...
 
Notifications
Clear all
Gyromortus behandeling.

2 Posts
2 Users
0 Likes
2,046 Views
cita
 cita
(@cita)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 34
Topic starter  

Hey,

Overlaatst merkte ik flitsende windes en witte stippen op de goudvissen op.
En uitstrijkje laten nemen en bleek dat het wormpjes die de slijmlaag opaten waren,dat veroorzaakt word door bv vogels en kikkers in de vijver.
Er is mij aangeraden om een Gyromortus kuur te doen in de vijver
gevolgt met Totaal Protectus.Twee weken verder na de kuur goudvissen aangetast met schimmel en met de reiger gaan vliegen.
Ik vertrouwde op deze kuur,maar is toch de eerste en laatste keer dat ik deze volg,de vissen hadden eerst parasieten en door deze kuur kregen ze een schimmelinfectie.De andere vissen,koi en windes weten er niet van en merk niks abnormaal bij ze.Kent er iemand Gyromortus of weet er iemand een alternatief op deze kuur voor in de toekomst?

Grtz cita.


   
Quote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 310
 

Hallo,

schimmel is een secundaire infectie, dit houdt dus in dat er eerst iets is gebeurt waardoor de beschermlaag van de vis is aangetast, de schimmel is in dit geval dus waarschijnlijk een gevolg op de aantasting van de wormen. Dit komt dus niet door de medicijnen, maar door de wondjes op de vissen en de verzwakking van hun weerstand. Een eventuele vervanging voor Gyromortus is bijvoorbeeld Lernex... maar ik denk niet dat de schimmel is veroorzaakt door de Gyromortus.

Let er wel op bij het gebruik van meerdere medicijnen dat er vaak een bepaalde periode tussen het gebruik moet zitten, laat je dus goed informeren.

grtz.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.