The Pond Library

Vraag en Antwoord

Help, Wat Is Dit???...
 
Notifications
Clear all
Help, Wat Is Dit??????

5 Posts
3 Users
0 Likes
2,445 Views
martinwill
(@martinwill)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 41
Topic starter  

Ik moet 2 weken de vissen van een ander verzorgen, omdat deze op vakantie zijn. Nu kijk ik in de vijver en zie de vissen die er in zwemmen er zo uit zien als op de foto. Wat is dit voor ziekte, en wat moet ik er tegen doen. De enige info die ik heb is dat de eigenaren ongeveer een week geleden met een hark zuurstofplanten en gedeeltes waterlelie die teveel waren weg hebben gehaald. Er zijn inmiddels al 3 vissen dood, en de rest van de vissen zit on de witte vlekken. Wat moet ik doen?????

Alvast bedankt,

Martin

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
Koidream
(@koidream)
Reputable Member
Joined: 21 years ago
Posts: 269
 

Kan je die vriend contacteren?
Anders zou ik het initiatief nemen om één vis te vangen en eens naar een vijvercentrum te trekken om deze te laten onderzoeken.
Het ziet er soms allemaal veel erger uit dan het is, maar voor hetzelfde zijn al de vissen binnen een paar dagen naar de vissenhemel.
Wat nooit kwaad kan is dagelijks 10% water verversen.


   
ReplyQuote
mulder
(@mulder)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 33
 

Ja ik zou er ook 1 of 2 uithalen en laten testen, dan weet je wat. De foto zegt niet veel.


   
ReplyQuote
martinwill
(@martinwill)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 41
Topic starter  

Ben met een vis naar een vijverzaak geweest. Hier zeiden ze dat het een bepaalde soort bacterie is. Ik heb nu het water behandeld met een medicijn. Nu maar afwachten.

Bedankt voor de reacties,

Martin


   
ReplyQuote
mulder
(@mulder)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 33
 

Nou ik hoop dat het goed gaat, suk6 ermee!


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.