The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
knik in staart

3 Posts
3 Users
0 Likes
2,969 Views
daloudo
(@daloudo)
Eminent Member
Joined: 16 years ago
Posts: 38
Topic starter  

ik heb een goudwinde van +/-25cm groot en tegen zijn staartvin loopt er een "knik" ,bij andere vissen is dit mooi recht.Bij het zwemmen beweegt het lichaam meer of bij de andere,hij moet als het ware meer moeite doen om te zwemmen.
is dit een vergroeiing ???


   
Quote
Urbain
(@urbain)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 65
 

Heb er hier ook een tweetal (blauwwindes) rond zwemmen met een vergroeiing van de staart. Heb ergens op een forum gelezen dat dit genetisch bepaald is en regelmatig voor komt bij windes. Vissen lijken er weinig of geen hinder van te voelen en lijken verder gezond. Windes en medicatie gaan zowiezo al niet te samen, dus laten zwemmen.


   
ReplyQuote
Tr!bal
(@tr!bal)
Eminent Member
Joined: 17 years ago
Posts: 31
 

Windes kunnen die vergoeing idd krijgen door medicatie, maar ook door schikken of door de statische lading op het water bij omweer :s echt waar!

ze hebben hier verder geen last van. mijne heeft het ook


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.