The Pond Library

Vraag en Antwoord

koi ondersteboven n...
 
Notifications
Clear all
koi ondersteboven na onweer

9 Posts
5 Users
0 Likes
3,628 Views
bicycletta
(@bicycletta)
Active Member
Joined: 15 years ago
Posts: 14
Topic starter  

hallo, kan er mij iemand helpen ivm met een koi. deze was in goede conditie totdat er boven ons huis een hevig onweer losbrak (elektriciteit was ook uitgevallen). toen ik ging kijken of alles in orde was lag er een koi rond te dobberen en had moeite met zijn evenwicht te vinden. stilliggen op de bodem lukt maar wanneer hij wil gaan zwemmen lukt dit niet zo goed. ik heb hem alvast in ondiep water geplaatst met de nodige zuurstof erbij. heeft iemand hier ook ervaring mee? alvast bedankt


   
Quote
bicycletta
(@bicycletta)
Active Member
Joined: 15 years ago
Posts: 14
Topic starter  

bedankt voor de "vele" reacties, het "kalf" is verdronken..... jammer ...


   
ReplyQuote
napoleon
(@napoleon)
Eminent Member
Joined: 16 years ago
Posts: 33
 

Jammer toch dat meerdere forumleden zo'n geiririteerd antwoord plaatsen als er niet dadelijk een passend antwoord komt op hun vraag...


   
ReplyQuote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 310
 

bicycletta;29220 wrote: bedankt voor de "vele" reacties, het "kalf" is verdronken..... jammer ...

ik snap dat het een naar verlies is, maar als ik iets niet weet kan ik er moeilijk antwoord over geven. zo geld dat voor de meeste leden denk ik. Het beste wat je ten alle tijden kan doen met vissen die iets hebben is er een koi dokter naar laten kijken. Wij zijn namelijk allemaal "slechts" hobbyïst. terwijl een koidokter dit soort dingen dagelijks doet.

sterkte met het verlies!

grtz.


   
ReplyQuote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Moi,

Sluit me bij mijn voorgangers aan, indien je een vraag hebt, die niet gelijk beantwoord wordt, is het erg jammer. Zelf kijk ik dagelijks op het forum naar nieuwe berichten en probeer, indien ik het kan, een antwoord te geven. Indien ik het niet kan, zeg ik ook niets. Ga geen melding doen van; sorry, ik weet geen raad te geven. Ik denk dat je daar ook niet vrolijk van wordt.
We zijn allemaal koiliefhebbers en proberen elkaar te helpen, maar slechts INDIEN WE DIT OOK KUNNEN, anders heeft het geen zin.
Het komt inderdaad vaker voor, dat mensen een vraag stellen en gelijk na 1 dag al reageren. Maar als je een vraag stelt nadat ik heb gekeken en de volgende dag kijk ik laat op het forum, en zie zo'n reactie, dan denk ik dat we niet goed bezig zijn. We hebben ook ons werk, en ik ben niet altijd in de gelegenheid om dagelijks meerdere keren op het forum te kijken.
Natuurlijk heb je een probleem, maar indien het echt een noodzaak is, bel de koidokter. Er zijn vele "hulpposten"door heel Nederland, en die kunnen bij wijze van spreken, 1e hulp bieden.
Nou biedt de eerlijkheid me te zeggen, dat ik je vraag helemaal niet gezien heb, tot vandaag. Weet niet of er iets mis is geweest op het forum, maar zoals gezegd, ik zie de vraag vandaag voor het eerst, kan me niet herinneren dat ik hem gisteren en eergisteren heb gezien.

In ieder geval sterkte met je verlies,

Hokie


   
ReplyQuote
bicycletta
(@bicycletta)
Active Member
Joined: 15 years ago
Posts: 14
Topic starter  

mijn oprechte excuses, mijn bericht was eerder cynisch bedoelt en het was meer de bedoeling om duidelijk te maken dat het te laat was om nog te reageren. moet ook wel toegeven dat ik wat teleurgesteld was dat mijn koi het niet gehaald heeft, je probeert je dieren zo goed mogelijk te verzorgen en aangezien ik nog maar een beginneling ben moet ik nog het één en het ander leren. (heb ondertussen koi-dokter gevonden). ps : heb trouwens al heel wat nuttige info gevonden op deze site! aangezien ik een "doe het zelver" ben ben ik hiermee al dikwijls geholpen geweest.


   
ReplyQuote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Moi,

is al goed, we zijn allemaal koi liefhebbers en begrijpen je frustratie wel. Het is nooit leuk als een dier (maakt niet uit welk dier) in nood is. Je wilt gewoon het allerbeste voor ze en zo goed mogelijk verzorgen.
Ben trouwens wel benieuwd of je nu weet waar aan de koi is overleden. Misschien problemen met de zwemblaas??

Hokie


   
ReplyQuote
bicycletta
(@bicycletta)
Active Member
Joined: 15 years ago
Posts: 14
Topic starter  

weet het niet, zou best kunnen.heb hem nog proberen te masseren. eten deed hij ook niet meer (ook manueel geprobeerd). persoonlijk denk ik een hersenletsel. ik had ook de indruk dat hij niet meer kon zien, hij was altijd de eerste om uit mijn hand te komen eten.
alvast bedankt.


   
ReplyQuote
helma
(@helma)
Eminent Member
Joined: 15 years ago
Posts: 21
 

indien er een inslag in het water komt zullen ze dat niet zonder kleerscheuren overleven , ze kunnen in een kramp schieten , verdoofd worden , de ruggegraat breken , of inwendig letsel oplopen . maar als een vis ergens zeer van schrikt wat dus idd onweer zou kunnen zijn, kunnen ze zo hard weg schieten en tegen de wand klappen dat er ook inwendig schade op kan treden . wat het effect is van bv heel dichtbij inslaan van bliksem zou ik niet weten daar er niet echt een gedegen onderzoek is gedaan naar de effecten die dat zou kunnen hebben op onze vijvers en vissen . mijn antwoord is vrij laat omdat ik eigenlijk ook op onderzoek ben gegaan pas na jou vraag . in ieder geval bij een directe bliksem inslag in onze relatief kleine vijvers overleven onze vissen dat niet omdat er vaak te weinig watermassa en diepte aanwezig is . misschien beantwoord dit toch nog enigsinds je vraag .

mvg helma


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.