The Pond Library

Vraag en Antwoord

opgezwollen buik ko...
 
Notifications
Clear all
opgezwollen buik koi

6 Posts
3 Users
0 Likes
3,912 Views
Mia Verhaert
(@mia-verhaert)
Active Member
Joined: 22 years ago
Posts: 5
Topic starter  

We hebben een (Israëlische) koi die steeds meer en meer opzweld. De vis eet nog gretig maar heeft moeilijkheden om te zwemmen. Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn en wat we hier kunnen aan verhelpen ?:confused:


   
Quote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

Dit zou buikwaterzucht kunnen zijn, maar is zo niet te zeggen. Kun je geen foto's plaatsen?


   
ReplyQuote
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Joined: 13 years ago
Posts: 240
 

Klinkt inderdaad voorlopig het meest op buikwaterzucht, een foto zou meer duidelijkheid kunnen bieden. Zijn de schubben nog normaal of staan deze een beetje los, zoals een dennenappel?


   
ReplyQuote
Mia Verhaert
(@mia-verhaert)
Active Member
Joined: 22 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Zou het ook mogelijk zijn dat ze haar eitjes niet kan afzetten. De schubben staan voor zover ik kan zien nog niet open.:confused:

Bijgevoegde bestanden


   
ReplyQuote
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Joined: 13 years ago
Posts: 240
 

Helaas zijn er nog meer zaken die dit kunnen veroorzaken, zoals een ontsteking met vocht ophoping, "versteend" kuit zoals u zelf al aangeeft of een (kanker) gezwel. Als het vocht in de zwemblaas zit door een ontsteking dan kan de koi niet meer goed stijgen/dalen en zwemt dan vaak voornamelijk aan de opppervlakte. Ik raad u toch echt aan om de vis te laten onderzoeken door een specialist, deze kunnen soms met antibiotica of andere methode een ontsteking aanpakken en kuit problemen oplossen.


   
ReplyQuote
Mia Verhaert
(@mia-verhaert)
Active Member
Joined: 22 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Kan ik met die vis naar een koi centrum/verkoper gaan ? Het is nu al de derde winter dat het visje nu overleefd. Raar toch...
3 jaar geleden was het "gespiesd" door een reiger. De vis lag naast de vijver maar leefde nog. We hebben hem terug in de vijver gezet en alle uiterlijke wonden zijn spontaan genezen. Misschien is daardoor binnen in de vis iets beschadigd...


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.