The Pond Library

Vraag en Antwoord

sarrasa met een gez...
 
Notifications
Clear all
sarrasa met een gezwel ?

4 Posts
3 Users
0 Likes
2,999 Views
mike2507
(@mike2507)
Trusted Member
Joined: 14 years ago
Posts: 50
Topic starter  

vandaag heb ik bij een van mijn sarrasa 's een vreemde rode verdikking aan de aanzet van de borst vin vastgesteld , ik ben er zeker van dat dat nieuw is ( bestudeer mijn vissen dagelijks )

hier is een foto :

is dit iets waar ik me zorgen om moet maken ?


   
Quote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 228
 

Hoi,

De afbeelding is wel onduidelijk, het zou echter kunnen dat dit een mannetje sarassa is die paairijp is. Hij zou ook op zijn kieuwdeksels kleine stippen moeten hebben die ze gebruiken om tegen het vrouwtje te schuren en te drukken zodat deze aangezet wordt om kuit te schieten.
Wel heel veel vis in zo'n kleine vijver, overdaad schaadt.

Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
mike2507
(@mike2507)
Trusted Member
Joined: 14 years ago
Posts: 50
Topic starter  

heb hem/haar nog eens goed bekeken en aan de andere borstvin is er ook een verdikking wel niet zo groot en gewoon wit zoals de rest van de vin ( ik zal morgen nog eens een poging doen om een betere foto te nemen , heb alleen niet zo'n fantastisch fototoestel)

over het grote aantal vissen : soms denk ik ook dat het er wat veel zijn ,maar ze zitten er nu al drie jaar en op witte stip na twee weken geleden ( ondertussen alweer verdwenen ) nog nooit problemen gehad
heb er vandaag wel 5 zonnebaarsjes bijgezet om nieuw broed zoveel mogelijk te vermijden

ik controleer ook wekelijks de waterwaarden en die zijn ook al drie jaar stabiel ( PH=6 ; KH= 9 ; GH= 12 ; ammonia , nitriet en nitraat = 0 )


   
ReplyQuote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 310
 

mike2507;30746 wrote:
heb er vandaag wel 5 zonnebaarsjes bijgezet om nieuw broed zoveel mogelijk te vermijden

Ik denk dat je nu een flinke fout hebt gemaakt, als ik jouw was had ik meteen 4 zonnebaarzen eruit gevist, want het broed van de andere vissen word misschien minder, maar ik denk dat je binnen de kortste keren je vijver vol hebt met zonnebaarzen, ook deze fokken namelijk erg snel.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.