The Pond Library

Vraag en Antwoord

Schubben Shubunkin ...
 
Notifications
Clear all
Schubben Shubunkin laten los

3 Posts
2 Users
0 Likes
4,150 Views
xeran
(@xeran)
New Member
Joined: 15 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Goedemiddag,

Ik heb een probleem met een Shubunkin die ik heb.
Heel zijn schubben lijken los te laten en het lijkt wel een soort burse plek.
Ik heb foto's gemaakt.
Ik zou graag willen weten wat het is en hoe je het op kan lossen.
Alvast bedankt.

   
Quote
napoleon
(@napoleon)
Eminent Member
Joined: 16 years ago
Posts: 33
 

Hoi xeran,

zonder twijfel lijdt je vis aan de ziekte waterzucht.

Dit ziekteverschijnsel zorgt bij de vis voor gezwollen ogen en schubben die net als bij een dennenappel naar buiten staan. Er zijn veel oorzaken, maar over het algemeen is het te wijten aan slechte watercondities en tast het eerst slechts een deel van de vis aan alvorens het zich snel verspreid over de rest van het lichaam. In dit gevorderde stadium zal het ademnood veroorzaken en zal de vis doellos rondzwemmen voor hij sterft.

Waterzucht is moeilijk te genezen, maar kan in een vroeg stadium met een kortdurend bad, (van vier uur of langer indien nodig), dat 25 gr keukenzout per 5 liter water bevat, behandeld worden.

groetjes napoleon.


   
ReplyQuote
xeran
(@xeran)
New Member
Joined: 15 years ago
Posts: 2
Topic starter  

He Napoleon,

dank je voor de hulp ik heb hem vanmiddag gelijk in een bak en water en zout gezet met een zuurstofpompje erbij en hij lijk nu al wat sterker dan vanmiddag want toen lag hij op zijn zij en nu zwemt hij al weer een beetje.

Ik hoop dat hij het overleefd.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.