The Pond Library

Vraag en Antwoord

vinrot en schimmel ...
 
Notifications
Clear all
vinrot en schimmel infectie??

3 Posts
2 Users
0 Likes
3,191 Views
Lutz
 Lutz
(@lutz)
Eminent Member
Joined: 14 years ago
Posts: 25
Topic starter  

Twee weken geleden besloot een van mijn Sarasas uit de vijver op het droge land te springen. Wij waren er snel bij, en de vis leeft nog. Hij kreeg 3 dagen na dat hij eruit gesprongen was, witte pluizige plukken op zijn staart en een soort wattenlaag op de huid. Wij hebben de vis apart gezet. Wij hadden gelezen dat dit "vinrot" zou kunnen zijn. De staartvin van onze Sarasa is grotendeels weg en de witte pluizige plukken beginnen nu ook op de onderkant te groeien. Wij hebben al "FMC-50 witte stip, schimmel " geprobeerd, en nu zijn de eerst witte plekken bruin verkleurd. Om de drie dagen wordt het water in de bak verschoont en gaat er weer FMC-50 bij het water. Is dat het juiste middel, en hoe lang kan het duren totdat de vis weer gezond is. Werkzame bestanddelen zijn "malachite green, methylene blue en foraldehyde".

De overige vissen in de vijver zijn gezond gebleven en tonen geen witte plekken.


   
Quote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 228
 

Hoi,

Inderdaad, Malachiet groen in kombinatie met formalhediede en methyleenblayw zijn ideale producten om schimmels te bestrijden, alleen heb je met methileenblauw het nadeel dat je je filter terug moet opstarten. Aangezien dat je om de 3 dagen een waterverversing doet raad ik je toch aan om het product te blijven gebruiken tot je ziet dat de kwalen zijn verdwenen en je visje er weer goed begint uit te zien. In ieder geval succes met de behandeling.
Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
Lutz
 Lutz
(@lutz)
Eminent Member
Joined: 14 years ago
Posts: 25
Topic starter  

Helaas is de vis vanmiddag overleden. Al twee dagen begon het schimmelplekje kleiner te worden. Maar ik ben blij dat wij met het middel op de juiste pad waren.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.