The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
visverlamming

7 Posts
5 Users
0 Likes
4,499 Views
jacobdi
(@jacobdi)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Hallo,

Ik heb een Koivijver en toen ik onlangs ging kijken zag ik dat er een vis niet beweegt, lag op z'n zij en hapte naar lucht. De vinnen bewegen nog maar voor de rest doet de vis niets meer. Herkent iemand deze symptomen? Ik weet niet wat doen met de vis.

Hopelijk enkele reacties,


   
Quote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Moi,

kun je iets meer vertellen van je vijver; filter aan/uit, luchtpomp?, grootte?, stromend water?, hoe ziet de koi er verder uit?, hoe doen de anderen het?

Bedenk dat de koi nu in erg koud water zitten en in een soort winterslaap verkeren. Bewegen doen de meesten bijna niet meer. Sommige koi kunnen zelfs doodstil liggen, dat men denkt dat ze dood zijn, maar na inspectie zwemmen ze weg.
Een koivijver is in de winter het best als deze met rust wordt gelaten, maar soms is het noodzakelijk om toch in te grijpen.

Heb je een quarantaine-bak??

Hokie


   
ReplyQuote
napoleon
(@napoleon)
Eminent Member
Joined: 16 years ago
Posts: 33
 

Vis in afzondering zetten in warmer water en voorzien van zuurstof.
zo heb ik ooit er eentje kunnen redden..


   
ReplyQuote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 228
 

Hoi,

Heb vanavond ook zo'n vis bij mij op de vijver gezien, lag of zijn zij op de bodem. Omdat het één van de laatste goudvissen was heb ik hem uit de vijver geschept en euthanasie op gepleegd. Zijn buik was wel erg opgezwollen. Alle andere vissen zien er schijnbaar goed gezond uit, maar zwemmen heel rustig op de bodem rond.

Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
jacobdi
(@jacobdi)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 2
Topic starter  

hallo,

Vijver: filter is aan, geen zuurstofpomp, er is stormend water, de vijver is 2 op 7 m, 14000 liter, met plantenfilter.

De vis ademt nog, stuurvinnen bewegen nog de rest is verlamt en ligt altijd op dezelfde zijde(keert altijd terug op zelfde zijde). De zijde die boven ligt is opgezwollen, de vis is nu al 4 dagen zo.

groetjes


   
ReplyQuote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Moi,

indien je een q-bak hebt de vis hierin plaatsen, kun je gelijk een foto maken, want dan kunnen we er misschien meer over zeggen.
Denk wel om de temperatuur van het water, niet meer dan 2 graden verschil met vijverwater. Indien je de mogelijkheid hebt, per dag de temp opvoeren met 1 graad.

Hokie


   
ReplyQuote
danny00
(@danny00)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 1
 

hallo ik heb ook de zefde symtonen heb er al 4 dood wat moet ik doen


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.