The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Witte stip

3 Posts
2 Users
0 Likes
3,601 Views
Diana Jansen
(@diana-jansen)
New Member
Joined: 10 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Hallo forumleden,

Ik ben net lid geworden van dit forum en ik realiseer me dat ik met mijn drie sluierstaarten in een aquarium van ruim een meter wellicht niet alleen nogal raar overkom maar vooral 'niet op mijn plaats ben' op dit forum.

Toch hoop ik -echt- dat iemand van u mij kan en wil helpen want, alle adviezen van de medewerkers van dierenspeciaalzaken ten spijt, ik weet niet meer wat ik kan doen om mijn vissen van de 'witte-stip-dood' te redden en daar baal ik meer van dan ... 'normaal' is ?

Ik heb genoemde sluierstaarten nu ongeveer vier maanden. Ik heb ze letterlijk zien groeien en ... ik geef om ze !

Vandaar...

Enfin, sinds een aantal weken hebben zij witte stip. Op advies van verscheidene medewerkers van dierenspeciaalzaken, heb ik eerst (2 x 3 dagen) Exit anti-stip, vervolgens (3 weken) knoflook en tenslotte, tot vandaag, (5 dagen) Exit anti-stip èn (tegelijkertijd) eSha 1000 maar dat heeft de witte stip niet doen verdwijnen.

Vandaag was ik het spuugzat, de vissen vinden het duidelijk niet prettig, en heb ik een behoorlijk deel water ververst.

Het laat me echter niet los en ik weet van mezelf dat ik hier extreem in ben. Ik bedoel, ik kan het niet aanzien dat ze (gaan) lijden en, ik vind ze gewoon heel erg leuk ...

Ik wil ze echter ook niet onderwerpen aan mijn verwoede pogingen ze te redden, dwz, aan eventueel nog meer rotzooi (medicijnen) die hen mogelijk niet verlost van hun parasieten.

Mijn vraag aan u is dan ook:

WELK MEDICIJN REKENT VOLGENS U ECHT EN DEFINITIEF AF MET WIITE STIP ?

en

ZOU U MIJ HIER IN KUNNEN/ WILLEN 'BEGELEIDEN' ?

Wat dat laatste betreft, ik heb geen ervaring (ben inmiddels wel redelijk tot goed op de hoogte van de basis-gevens van het ecologisch evenwicht van gesloten watersystemen) en zoals gezegd, ik zou graag willen dat mijn vissen het zonder (al te veel) onnodig last of wat dies meer zij, zouden overleven.

BIJ VOORBAAT HEEL ERG BEDANKT VOOR UW REACTIE !!!

Met vriendelijke groet,

Diana Jansen


   
Quote
Goudvisje
(@goudvisje)
New Member
Joined: 10 years ago
Posts: 4
 

Witte stip is besmettelijk en daarom is belangrijk dat je de vis apart zet. Uit mijn ervaring is bepalend hoe snel je erbij bent met betrekking tot de genezingskans. Zelf gebruik ik medicijnen van colombo. Google hierop en je komt snel te weten welke medicijn van colombo je dient te gebruiken.

Veel sterkte!


   
ReplyQuote
Goudvisje
(@goudvisje)
New Member
Joined: 10 years ago
Posts: 4
 

Mijn goudvis die vinrot en Saprolegnia had, heb ik behandeld met Esha. Helaas was ze binnen een week gestorven en ik had ook de indruk dat ze deze medicijn niet prettig vondt en leek wel of ze naar meer adem zat te happen.

Ik had eerst Colombo geprobeerd maar had nauwelijks resultaat en in paniek naar Esha gegrepen. Ik denk dat ik toen meer kwaad dan goed heb gedaan maar kan ook zijn dat ik er te laat bij was. Betrof trouwens een vijver vis.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.