The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
zeelt met schimmel

2 Posts
2 Users
0 Likes
2,231 Views
mozartje
(@mozartje)
Active Member
Joined: 14 years ago
Posts: 6
Topic starter  

Hallo
wij hebben een vijver ongeveer 6000 liter met 5 goudvissen en 4 koi's. zeelt is ondertussen gestorven (schimmel) die zeelt en 2 koi's hadden wij gekocht in Heist op den Berg. Nu weet ik ook waarom ze daar zo goedkoop waren. We hebben een medicijn in de vijver gedaan tegen schimmel, eerst was de vijver groen nu is hij bruin, groen. Weet iemand of deze behandeling voldoende is om de vissen te redden, en zal mijn water terug helder worden.
Aan de kant ligt er op één plaats wel dolomiet.:)


   
Quote
bart 2
(@bart-2)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 4
 

hoi je water zal weer helder worden maar spijtig voor je vissen wij hebben hetzelfde mee gemaakt ook met vissen van de markt in heist op den berg met koien en zeelt wij hebben de vijver behandeld met sera pond omnipur maar het heeft niets geholpen


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.