The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Zwarte plekjes

4 Posts
2 Users
0 Likes
1,915 Views
Filoe
(@filoe)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 52
Topic starter  

Hey,

Ik merk onlangs op mijn goudvisjes, namelijk saragas of zo iets, die goudvissen mee wit en rood, dat er zwarte plekjes op zijn huid komt, is dat gevaarlijk en wat zou het zijn en wat kan ik er tegen doen ?

Bedankt voor de info.

Erik
🙁


   
Quote
Kritje
(@kritje)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 53
 

Het zijn sarasa's en ze zijn familie van de goudvis.
Hebben ze het allemaal of slechts één ?
Als een vis ziek is zal ie zich afzonderen en/of ergens in een beschut hoekje stilliggen, of hij kan langs de wand gaan schuren.
Let hier goed op als dit het geval is heeft ie wat onder de lederen !! Je zult hem dan moeten vangen om te kijken wat de zwarte vlekjes zijn.

Kritje


   
ReplyQuote
Filoe
(@filoe)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 52
Topic starter  

Hey,

Hij blijft bij de groep en eet zoals gewoonlijk, ook zijn zwemgedrag is normaal. Ik heb gekeken en zou de indruk hebben dat hij niet alleen is mee die vlekjes.

Wat zou het kunnen zijn ?

Groetjes,

Erik


   
ReplyQuote
Filoe
(@filoe)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 52
Topic starter  

Hoi,
De zwarte plekjes zijn weg zonder dat ik iets heb moeten doen, wat de plekjes waren en hoe zijn gekomen en eveneens zijn verdwenen blijft mij een raadsel, maar ik ben blij dat ze weg zijn. Alle vissen zwemmen gezond en wel in hun eigen huisje rond, mooi om te zien. Ne blije vijverhouder erbij !

Groetjes
Erik


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.