The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
behandeld hout

2 Posts
2 Users
0 Likes
1,775 Views
Herm
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 136
Topic starter  

Hallo,

ik plan een leuning te monteren op mijn reeds bestaande vijverbrug in bilinga hout (onbehandeld tropisch hout, beetje zoals bankirai). Nu had ik graag een contrasterende rood gekleurde leuning. Bedoeling is om met geimpregneerd grenen hout te werken, wat met rode beits (klassieke levis beits, heb je in alle tinten) wordt gekleurd. Mijn vraag is of dergelijk product, eens droog natuurlijk, nog problemen kan opleveren voor de vijver. Het water komt wel niet in aanraking met de gebeitste leuning maar regen natuurlijk wel. Wie weet raad?


   
Quote
Boeykens Edwig
(@boeykens-edwig)
Reputable Member
Joined: 25 years ago
Posts: 257
 

U heeft groot gelijk om zich zorgen te maken. Het impregneren van hout zet ook de deur open naar het doorsijpelen van ongewenste en gevaarlijke stoffen in de waterpartij wanneer het regent. Het mogelijke alternatief is de leuning schilderen in een vochtwerende verfsoort. Schilder de constructie voor u ze aanbrengt en geef de verf ook de tijd om te drogen en hard te worden.

Met vriendelijke groeten,
Edwig


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.