The Pond Library

Vraag en Antwoord

Digitale thermomete...
 
Notifications
Clear all
Digitale thermometer (opnieuw)

10 Posts
5 Users
0 Likes
5,006 Views
Herm
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 136
Topic starter  

Hallo, een tweetal maanden geleden vroeg ik hier naar een referentie voor een digitale thermometer met waterdichte afstandsprobe. Via Edwig kwam ik bij Pmais terecht en kocht er de Omron met 2m snoer. De verkoper verzekerde me dat het snoer probleemloos enkele meters verlengd kon worden, zonder de meting te storen. Mijn apparatuur zit namelijk in een tuinhuis op 3m van de vijver + 2m extra om in de vijver en in het tuinhuis te raken vereist een kabel van 5m, ofte de Omron van Pmais verlengen met 3m. De practijk wees uit dat dit niet haalbaar was: het toestel gaf bij 25 graden effectieve temperatuur 28,5 graden op het display, waardeloze meting dus. Hij hangt nu met de 2m-probe in mijn tuinserre....
Wie heeft een thermometer die dergelijks wel aankan?


   
Quote
2851anonymous
(@Eric B.)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 1
 

Halo
Dat die verkoper u dit durft wijs te maken, voor zoon bedrijf, is mij wel straf. Maar goed, dat even ter zijde.
Als een fabriek een snoer maakt van 2 meter dan is daar wel een reden voor. Omdat na die 2 meter er onnauwkeurigheid optreed.
Het enige toestel dat die afstand van 5 meter, zonder verlies of foutief meten door dat de kabel van sensor tot aan toestel zou opwarmen van de zon, correct zal meten kost wel wat geld.
Heb je als eens geprobeerd er voor te zorgen dat de kabel (of snoer) vanaf sensor tot aan toestel te isoleren? Ik denk dat daar wel ergens iet fout zou kunnen lopen.
Een merk voor uw vraag heb ik verlopig niet. Ik laat u dan wel iets weten. Maar dat u naar een industrieel toestel moet gaan, is duidelijk.


   
ReplyQuote
2852anonymous
(@Eric B.)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 1
 

Nog dit, een industrieel toestel is per definitie niet altijd veel duurder.


   
ReplyQuote
Boeykens Edwig
(@boeykens-edwig)
Reputable Member
Joined: 25 years ago
Posts: 257
 

Heeft u de firma Maïs hierover gecontacteerd?
En wat is zijn reactie?

Met vriendelijke groeten,
Edwig


   
ReplyQuote
Herm
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 136
Topic starter  

Hallo,
ik was mij bewust van het potentiele probleem, daar de weerstandswaarde van de verlengde draad de met de temperatuur veranderende weerstand in de probe zal beinvloeden. Alles hangt echter af van de relatieve waarden, dus ofwel moest er worden afgegaan op de ervaring van de verkoper, ofwel moest het toestel worden aangeschaft en de verlenging getest. Na de teleurstellende meetresultaten (zelfs 2m voor de applicatie onrealistisch dikke 2,5carre koper met een weerstand van 7milliohm/meter leverde bijna 2 graden fout op), heb ik eerst de invoerder van Omron in Halle gecontacteerd. Die zei zoals verwacht dat aan de toestellen niets mag worden gewijzigd of de meting kan verschillen (een invoerder heeft niet noodzakelijk een eigen testlabo). Gisteren terug Mais gecontacteerd. Zij waren verbaasd over mijn bevindingen en beweerden het toestel reeds op 20 m afstand te hebben geplaatst met slechts 0,5 graden fout. Ik ga dus vanmiddag terug langs met het toestel om dit te laten demonstreren. Ik hou jullie op de hoogte, maar heb weinig hoop en zoek dus alvast verder.


   
ReplyQuote
2863anonymous
(@Unregistered)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 1
 

ik heb een termostaat van eliwell kosten 280 gulden maar daar is dus alles van in te stellen ook kun je afwijkingen veranderen zodat je de goede tempratuur uitleest ik denk dat dit iets voor jou is.
het is de eliwell ewpc 902/t
dit is een apparaat voor koeling maar door hem negatief te zetten kan hij ook voor verwarming gebruikt worden
vr.gr.martin
[email]mabi@chello.nl[/email]


   
ReplyQuote
2864anonymous
(@Unregistered)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 1
 

Bedankt Martin, die is alvast genoteerd.
Inmiddels heb ik Mais eergisteren terug bezocht en, zoals ik spijtig genoeg verwachtte, stonden ze na het ter plaatse zelf verlengen van de Omron meetprobe met de mond vol tanden. Het was dan wel niet echt koud in hun magazijn, maar 41 graden... 🙂
Ze namen het toestel terug zonder dat ik een scene moest creeren en zoeken nu naar een alternatief, waarvan ik offerte zal toegestuurd krijgen. Als het niets wordt, zoek ik een verkoopadres voor de jouwe. In Nederland blijkt er ook een Wespro te worden verkocht, van de gebroeders Westdijk, maar daar heb ik tot nog toe geen info over. Hier zag ik hem:


   
ReplyQuote
Herm
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 136
Topic starter  

Ziezo, we zijn weeral 3 weken verder en sinds gisteren is de Eliwell 902/t met ptc-probe in gebruik. Na verlengen van de 3m-probe met 10m gewone 0,75carre draad en calibratie van 0,3 graden krijg ik binnen het geteste gebied (0 - 45 graden) een uitlezing die tot op 1 decimaal correct is. Perfect dus. Het toestel met probe en 12v-transfo kostte me 4400fr, rechtstreeks uit stock leverbaar bij ECR in Aartselaar. Bedankt voor de super tip Martin.

Wat Pmais betreft...toen de technieker zijn fout toegaf wou ik mijn rekening meedelen om de som terug te storten (ik had initieel meteen 2 zo'n Omrons aangeschaft). Terugstorten kon niet, ik moest er voor langs komen. Derde maal naar Katelijne-Waver (is heen en terug zo'n 2 uur rijden). Ter plaatse zei men me dat 1 van beide thermometers niet zou worden terugbetaald, daar de probe na de verlengpoging niet meer als nieuw kon worden beschouwd. Dit vond ik al vrij grof, daar de situatie door hun fout advies ontstaan was en verlengen een basiseis van de aankoop, maar goed. Ik zou 1 toestel terugnemen en het andere terugbetaald krijgen. Cash kon plots niet, het zou toch via de rekening gaan, waarvoor een formulier zou worden opgestuurd. Kwestie van efficientie...
Een formulier heb ik nooit gekregen, maar wel een offerte voor een ander toestel (Jumo di08) van maar liefst 17.512,- BEF. Het andere toestel zou hierbij in krediet verrekend worden. Ik heb telefonisch gemeld dat dit me niet interesseerde en dat ik graag terugbetaald wou worden. De boekhouding zou me nog dezelfde dag contacteren voor de afhandeling zei men. 2 dagen later nog niets, weer gebeld en ik kreeg te horen: "Mijnheer Mais is op de hoogte van uw probleem, neem best met hem contact op.". Die man was natuurlijk niet te bereiken. Vanmorgen kreeg ik hem dan toch aan de lijn, hij beweerde niet te weten waar het over ging, maar zou navraag doen en me binnen het uur terug bellen. Uur ging voorbij, geen telefoon. Ik bel zelf terug: meneer Mais was niet meer bereikbaar.

U mag zelf concluderen wie fout zit, maar Pmais heeft voor mij afgedaan.


   
ReplyQuote
Steven
(@steven)
Active Member
Joined: 25 years ago
Posts: 11
 

Hebben die mensen bij PMais er een idee van dat er een paar honderd koi-liefhebbers al deze berichten hier hebben kunnen volgen?
Marketing-wise een heel slechte zet zou ik zeggen.


   
ReplyQuote
serge
(@serge)
New Member
Joined: 9 years ago
Posts: 1
 

Herm wrote: Hallo, een tweetal maanden geleden vroeg ik hier naar een referentie voor een digitale thermometer met waterdichte afstandsprobe. Via Edwig kwam ik bij Pmais terecht en kocht er de Omron met 2m snoer. De verkoper verzekerde me dat het snoer probleemloos enkele meters verlengd kon worden, zonder de meting te storen. Mijn apparatuur zit namelijk in een tuinhuis op 3m van de vijver + 2m extra om in de vijver en in het tuinhuis te raken vereist een kabel van 5m, ofte de Omron van Pmais verlengen met 3m. De practijk wees uit dat dit niet haalbaar was: het toestel gaf bij 25 graden effectieve temperatuur 28,5 graden op het display, waardeloze meting dus. Hij hangt nu met de 2m-probe in mijn tuinserre....
Wie heeft een thermometer die dergelijks wel aankan?

herm,een oorzaak van een foute meting ligt niet zozeer aan het feit dat de kabel te lang is maar aan het soort kabel dat je gebruikt.in mijn huis zitten een 6 tal warmtevoelers verwerkt die allemaal zijn verlengt en ik heb geen enkele afwijking,de aankoppeling van de verlengsnoer moet dan wel optimaal zijn en best zelfs gesoldeerd.ik gebruik voor mijn verlengingen altijd telefoonkabel en heb daar tot nu toe nog geen enkele probleem mee ondervonden.wat dat fabeltje betreft over de lente van de kabel kan ik je een ding zeggen,in een fabriek waar die dingen worden gebruikt gaan ze heel wat verder dan vijf meter en die kabels worden altijd verlengt.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.