The Pond Library

Vraag en Antwoord

gaat draadalg snell...
 
Notifications
Clear all
gaat draadalg sneller groeien door luchtpomp?

6 Posts
5 Users
0 Likes
2,670 Views
martinwill
(@martinwill)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 41
Topic starter  

Ik heb een vijver in de vorm van een klaverblad. In elke hoek heb ik mandjes met zuurstofplanten staan (40 bosjes op 7000 liter). Ook heb ik in een hoek lucht op de vijver staan, nu groeit het draadalg in deze hoek stukken sneller als in de rest van de vijver. Kan dit komen door het toevoegen van lucht??

Groeten martin


   
Quote
meneerjos
(@meneerjos)
Eminent Member
Joined: 20 years ago
Posts: 36
 

Ik heb nog nooit gehoord van een verband tussen het plaatsen van een zuurstofpomp en de groei van draadalg. Dus volgens mij moet er een andere reden zijn.


   
ReplyQuote
timpie
(@timpie)
Reputable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 430
 

Een luchtpomp haalt het CO2 uit je water en verrijkt het met zuurstof wat beide goed is voor de algen. Een luchtpomp dus best niet te hard doen blazen.. (maar ook niet te zacht 🙂 )
mvg, Timpie


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Als je een luchtsteen in de vijver hangen hebt zal aan de luchtslang zich altijd de eerste draadalgen ontwikkelen. Moet je eens opletten.


   
ReplyQuote
Lisa
 Lisa
(@lisa)
Active Member
Joined: 20 years ago
Posts: 12
 

kan dit ook niet te maken hebben met het feit dat je "warme" lucht van buiten continu in de vijver blaast, want als je met je handen tussen de luchtbellen voelt, lijkt dit warmer te zijn, en warmte bevordert toch algengroei.

Martin


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Een wetenschappelijke verklaring heb ik niet meteen maar vermoed dat door de vermenging en circulataie van CO2 met O2 die onstaat bij beluchting de algen het op die plek wel naar hun zin hebben. Kijk ook maar eens bij watervallen.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.