The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
gasbellen

4 Posts
2 Users
0 Likes
2,481 Views
Dag 2
(@dag-2)
Active Member
Joined: 11 years ago
Posts: 14
Topic starter  

Als ik met een lange stok door het bodemsubstraat en slib van mijn vijver roer, komen er een hoop gasbelletjes en bellen naar boven. Wat is dit?


   
Quote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

Dat is giftig moerasgas en kan ook de oorzaak van uw problemen zijn. Een dunne laag slib in een natuurvijver kan geen kwaad maar ze mag niet te dik zijn, anders vormen er zich gasbellen.


   
ReplyQuote
Dag 2
(@dag-2)
Active Member
Joined: 11 years ago
Posts: 14
Topic starter  

Ik geloof dat ik aan een grote kuis toe ben 🙁


   
ReplyQuote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

Ik denk het ook. Probeer wel zoveel mogelijk van het water bij te houden om nadien terug in de vijver te doen, dat water is al gerijpt.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.