The Pond Library

Vraag en Antwoord

Help! Witte wolk in...
 
Notifications
Clear all
Help! Witte wolk in het water door dode merel

2 Posts
2 Users
0 Likes
2,527 Views
Bobien
(@bobien)
New Member
Joined: 12 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Wij hebben een vijver met 3000 liter inhoud (1m40 breed, 3m80 lang), met daarin goudwindes, shubunkins en sarasa's.
Deze namiddag zag ik dat de kleur van het water witter werd. Aan de rand van de vijver, achter een plantenbak zag ik een jonge, dode merel in het water liggen. Wellicht wou hij vanaf de stenen rand van de vijver (die toch 10 cm hoger dan het wateroppervlak ligt) van het water drinken en is hij in de vijver 'getuimeld'. Een uurtje voordien leek alles nog in orde.
De dode vogel heb ik eruit gehaald, maar de witte wolk verspreidt zich verder over de hele vijver waardoor het water overal troebel wordt. Ik ben bezorgd en zou willen weten of dit gevaarlijk is (de vissen schijnen er zich niks van aan te trekken) en of het water vanzelf weer helder zal worden? :confused:


   
Quote
Skrans
(@skrans)
Estimable Member
Joined: 13 years ago
Posts: 104
 

er kunnen bacteriën in zitten 10% water verversen en wachten tot het weer helder wordt


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.