The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Roestvrij staal

5 Posts
4 Users
0 Likes
2,095 Views
2765anonymous
(@Unregistered)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Ik heb pas een nieuwe vijver aangelegd en wil de rand afwerken met roestvrij staal. Kan iemand mij vertellen of dat materiaal schadelijk is voor het natuurlijk evenwicht in de vijver?


   
Quote
2768anonymous
(@Eric B.)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 1
 

Halo
Een afwerking in aluminium is een oplossing. Is redelijk soepel en gemakkelijk te verwerken. Wil je echt ijzer gaan gebruiken, moet deze zeker goed gegalvaniseerd zijn. Zo niet roest het wel en is het zeker schadelijk voor vis en plant. Toch zeker voorkomen, dan te moeten genezen.


   
ReplyQuote
Jeany
(@jeany)
Eminent Member
Joined: 25 years ago
Posts: 37
 

Roestvrij staal geeft geen enkel probleem. Overal waar de hygiëne hoog staat wordt namelijk rvs gebruikt. Aluminium zou ik ook niet gebruiken omdat het licht oxydeert. Nadeel van rvs is echter de prijs.................


   
ReplyQuote
frans
(@frans)
New Member
Joined: 21 years ago
Posts: 4
 

beste liefhebber roestvrij staal kan en mag je zeker gebruiken aan je vijver dit zal geen problemen geven ivm verontreinigingen in het water. Er zijn zelfs biofilters op de markt vervaardigt in rvs.
Let wel indien je last dit gebeurd met aangepaste staaldraad als ook dat de lasnaad met een produkt behandeld wordt anders gaat deze wel roesten, wees er wel zeker van dat het produkt voldoende afgespoeld is voor dat ge uw platen bevestigd. Gegalvaniseerd ijzer is ten stelligste afgeraden omdat het produkt zeer giftige oxidatie afgeeft.Groeten Frans.


   
ReplyQuote
Daelim
(@daelim)
Eminent Member
Joined: 22 years ago
Posts: 32
 

Ik moet me bij Frans aansluiten en ben het daar helemaal mee eens.

Zelf werk ik in de elektro techniek (afdeling vleesverwerkende industrie) en wordt er dagelijks door mij met rvs gewerkt.
Wanneer je rvs gaat lassen om te verbinden dient dit te gebeuren met een tig lasapparaat.
Je kunt voor te lassen dezelfde elektrode gebruiken van rvs.

Ook kun je het materiaal laten samen smelten van de aan elkaar te maken delen.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.