The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Schuim

3 Posts
3 Users
0 Likes
1,991 Views
Ronny & Greta
(@ronny-&-greta)
New Member
Joined: 20 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Hallo,

Mijn vijver is nu 8 maanden oud, een inhoud van 15m³ en een 4 kamer filter. De filter is vanaf de eerste dag tot op heden continu blijven werken. Onder de waterval vormt zich een wit schuim (+/- 0.5m²). Indien dit niet goed zou zijn, wat doe ik er best aan? Alvast bedankt


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Schuimvorming gebeurt wel vaker. Op dit forum is al heel wat gepraat over schuimvorming en is zocht voor u even op schuim:
Gezocht op schuim


   
ReplyQuote
timpie
(@timpie)
Reputable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 430
 

hallo,
op dit moment is het zeker geen zonde dat er wat schuim op het water komt of dat er wat algen beginnen te groeien..
zorg dat je al terug start water te verversen want het nieuwe seizoen is onderweg 🙂 voor de rest zorgen dat je de filter regelmatig spoelt, dat er geen slib in de vijver zit ed. maar ga zeker nog niet te enthousiast werken aan de vijver.
mvg, Timpie


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.