The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
te lage GH

5 Posts
2 Users
0 Likes
2,574 Views
pikes
(@pikes)
Active Member
Joined: 20 years ago
Posts: 12
Topic starter  

Hallo,

Ik heb een zeer lage GH in mijn vijver (3). Getest met een teststrip van Tetra, maar vermits we enkel onthard water hebben om de vijver mee bij te vullen twijfel ik er niet aan dat de GH effectief te laag is. Dit zou slecht zijn voor plantengroei. En inderdaad, de zuurstofplanten die rondzweven (gedoornd hoordnblad) groeien niet super. De draadalgen daarentegen groeien massaal. Als ik de GH omhooghaal (zie niet vele andere mogelijkheden dan er wat GH+ indoen) zal de algengroei niet nog erger worden? draadalg is toch ook een plant?


   
Quote
Pietje
(@pietje)
Noble Member
Joined: 20 years ago
Posts: 1160
 

als je de GH omhooghaalt zal dit zeker niet voor meer algengroei zorgen in tegendeel. Hoe zit het met de KH want dit is belangrijk voor de vissen (gh en kh hangt samen dus vermoed dat dat ook niet bijzonder goed zal zijn)

en laat het water eens deftig testen met een betrouwbare druppeltest en niet met die onnozele onbetrouwbare stripjes


   
ReplyQuote
pikes
(@pikes)
Active Member
Joined: 20 years ago
Posts: 12
Topic starter  

KH is goed (6 a 10) in zoverre het stripje dat wel goed weergeeft.

Onthard water is water zonder kalk, is niet hetzelfde als water zonder mineralen, enkel de kalk wordt eruitgehaald.


   
ReplyQuote
Pietje
(@pietje)
Noble Member
Joined: 20 years ago
Posts: 1160
 

pikes wrote: KH is goed (6 a 10) in zoverre het stripje dat wel goed weergeeft.

dat bedoel ik dus met een stripje is waardeloos een KH waarde van 6 à 10 . Wat voor onzin is dat; het is 6, 7, 8, 9 of 10 maar niet 6 à 10.

maar desalniettemin moest de KH een waarde hebben tussen 6 en 10 is dat ok


   
ReplyQuote
Pietje
(@pietje)
Noble Member
Joined: 20 years ago
Posts: 1160
 

pikes wrote: Onthard water is water zonder kalk, is niet hetzelfde als water zonder mineralen, enkel de kalk wordt eruitgehaald.

heb ik dit ooit anders beweerd? Voeg dus wat GH+ toe voor de hardheid te doen stijgen (goed voor zowel planten als vissen). Tevens wat maerl toevoegen als bemesting voor de planten.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.