The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
wat is dit?

2 Posts
2 Users
0 Likes
1,458 Views
puk
 puk
(@puk)
Active Member
Joined: 20 years ago
Posts: 6
Topic starter  

Hoi,

Ik heb het volgende probleem? In de ochtend is mijnvijver echt kraakhelder, maar gedurende de afgelopen zonnige dagen komen er dan in de loop van de dag groene vlokken boven drijven en is het water wat minder helder. Volgens mij zijn dit geen zweefalgen (heb Uv lamp) maar ook geen draadalgen? Als ik de vlokken er uit haal vormen ze wel een groen papje. Enig advies??

Gr

Puk


   
Quote
Midorigoi
(@midorigoi)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 193
 

Dit zijn dode algen die van de wand loskomen en naar boven komen drijven. Vormt geen gevaar en iedereen heeft er wel eens last van.
Ze komen vanzelf in je skimmer terecht of als je die niet hebt, afscheppen maar.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.