The Pond Library

Vraag en Antwoord

wat is essentieel o...
 
Notifications
Clear all
wat is essentieel om de vijver in goeie conditie te houden?

3 Posts
3 Users
0 Likes
2,343 Views
nicky23
(@nicky23)
New Member
Joined: 19 years ago
Posts: 3
Topic starter  

ok het lijkt eigenlijk een beginners vraag maar eigenlijk ben ik al een eindje bezig met het onderhoud van de vijver thuis bij mijn ouders (het was mijn vaders grote hobby maar mijn vader is overleden...) het zijn drie in elkaar overlopende vijvers met een totaal inhoud van 30.000L er is een drie kamer filter voorzien met vortex en twee UV lampen van 30W. nu is mijn vraag wat doe ik best om de vijver in goede conditie te houden zodat het water schoon blijft en gezond voor alle fauna en flora.
de vijver bevat een steur, veel goudwindes, enkele koi (deze zitten apart ,mooie foto chagoi foto 4), enorm veel grondels (ik weet de juiste naam niet zie foto 1) en ook een tien tal kikkers.

zoals je ziet is op dit moment het water glashelder maar heb zeker in de zomer last van draadalgen en bodemslib wat vroeger eigenlijk niet het geval was, dit wel na de water overlast die we hadden vorig jaar (foto 3 is de vijver nu en foto 2 is de vijver tijdens de water overlast)

alvast bedankt voor uw antwoord

groetjes nicky

foto 1
foto 2
foto 3
foto 4


   
Quote
Pietje
(@pietje)
Noble Member
Joined: 20 years ago
Posts: 1160
 

plantenfilter vind ik essentieel


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Een goed filteronderhoud.
Basisbeginselen van filteronderhoud

De uv lampen om de 6 maand vervangen.
Vortex regelmatig spoelen alsook filterkamers.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.